Bancomate aruncate în aer la Arad şi Timiş. Hoţii au reuşit să fugă cu banii

Două bancomate au fost aruncate în aer în noaptea de joi spre vineri, la interval de o oră. Primul bancomat a fost spart în Arad la ora 03.00, iar al doilea în Timiş. Conform anchetatorilor, hoţii au folosit acelaşi mod de operare ca în cazul bancomatului de la Sinaia. Poliția este în alertă maximă. Hoții masacați sunt căutați acum, se fac filtre ale poliției.  

RomaniaTV.net
14 feb. 2020, 06:09

Atacurile la bancomate au avut loc noaptea trecută la Arad și în Belinț, judeţul Timiș, localități aflate la o distanță de 100 km una de alta. 

Primul bancomat a fost aruncat în aer cu ajutorul explozibilului la Arad. Hoţii au reuşit să fure banii. Până în acest moment nu se ştie suma exact cu care hoţii au reuşit să fugă. 

„Din informațiile pe care le deținem până la această oră știm că azi noapte în jurul orei 3.20, polițiștii au fost sesizați că ATM-ul unei agenții bancare de pe Calea Timișoara a fost distrus prin explozie, din interior reclamându-se lipsa casetelor de valori cu bancnote. S-a constatat că doi autori necunoscuți cu fețele acoperite ar fi pulverizat cu ajutorul unui spary vopsea pe camerele de supraveghere. La față locului s-a observat un autoturism de teren de culoare închisă. Încă nu avem suma exactă, banca nu a transmis prejudiciul.”, a declarat purtătorul de cuvât al IPJ Arad.

Citeşte şi: Explozie la un bancomat din Sinaia. Tâlharii sunt căutaţi de Poliţie VIDEO

Citeşte şi: Hoţi filmaţi în timp ce smulg un bancomat din perete cu maşina, în Arad VIDEO

O oră mai târziu, un alt bancomat din Timiş a fost aruncat în aer. 

„În jurul orei 4,30 am fost sesizaţi despre faptul că un bancomat al unei agenţii bancare din Belinţ a fost distrus prin explozie şi au fost extrase bancnotele din interior. A fost deschisă anchetă şi se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Aurora Voicilă.

Prejudiciul nu a fost încă stabilit, potrivit sursei citate.

Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru la Arad. În urmă cu aproximativ o lună, mai multe persoane au încercat să fure bancomatul amplasat în incinta magazinului Dedeman situat la ieşirea din municipiului Arad. Hoţii au încercat să scoată ATM-ul legându-l de un autoturism marca BMW, model X6.