Bancomatele din Sydney au devenit ţinte ale unei grupări infracţionale de români

O grupare de infractori români din Australia foloseşte un dispozitiv "practic nedetectabil" pentru a fura bani de la utilizatorii de bancomate din Sydney.

RomaniaTV.net
15 aug. 2013, 07:09
Bancomatele din Sydney au devenit ţinte ale unei grupări infracţionale de români

Potrivit poliţiei, cel puţin 15 bancomate au fost afectate, iar circa 100.000 de dolari au fost furaţi.Comisarul de poliţie Col Dyson susţine că gruparea de români, care a venit probabil în Australia după ce a trecut prin SUA, foloseşte un echipament avansat pentru a-i înşela pe utilizatorii de bancomate, scrie Herald  Sun.

„Acest dispozitiv este extrem de sofisticat comparativ cu cele de până acum. Este practic nedetectabil”, a declarat el joi presei, adăugând că aceste dispozitive mici erau „introduse cu forţa” în ATM-uri pentru a înregistra date, în timp ce o mini-cameră filma codul tastat. Un astfel de dispozitiv putea fi instalat „în câteva secunde”, a spus comisarul, responsabil cu departamentul de combatere a fraudelor şi infracţiunilor cibernetice.

Poliţia i-a sfătuit pe consumatori să-şi acopere mâna atunci când introduc PIN-ul. „Poate că (infractorii) vor obţine datele, dar acestea vor fi practic inutile pentru ei fără PIN”, a spus Dyson. Dyson nu a confirmat dacă banda era formată din români, dar a spus că majoritatea banilor furaţi a fost trimisă în România. Dyson a precizat că un cetăţean român se află în prezent în instanţă, după ce a fost inculpat pentru fraudă în urma unei tranzacţii suspecte