„Banda bunicilor” a dat o lovitură de aproape 200.000 de euro! Cum au reușit octogenarii să jefuiască mai multe oficii poștale

Potrivit autorităților, „banda bătrânilor” opera cu meticulozitate și precizie, având acces la oficiile poștale prin găuri practicate în pereți. Au reușit să sustragă aproximativ 200.000 de euro.

16 feb. 2024, 18:15
„Banda bunicilor” a dat o lovitură de aproape 200.000 de euro! Cum au reușit octogenarii să jefuiască mai multe oficii poștale
„Banda bunicilor” a dat o lovitură de aproape 200.000 de euro! Cum au reușit octogenarii să jefuiască mai multe oficii poștale

Autoritățile din Roma au reușit să captureze o grupare infracțională neobișnuită, cunoscută sub numele de „banda bunicilor”, formată din bărbați cu vârste cuprinse între 50 și 75 de ani, care se ocupau cu jafuri la oficiile poștale.

Citește și: Lună Plină pe axa Pești-Fecioară de Dragobete. Cum influențează asta zodiile. Camelia Pătrășcanu surprinde cu horoscopul perioadei următoare

Această acțiune a fost rezultatul unor investigații extinse coordonate de Procuratura Capitolină, care au dus la arestarea a trei membri ai grupului și la instituirea de măsuri preventive împotriva altor trei suspecți, conform informațiilor furnizate de Il Messaggero.

Potrivit autorităților, gruparea opera cu meticulozitate și precizie, având acces la oficiile poștale prin găuri practicate în pereți. Bărbații bătrâni, cu experiență vastă, își îndeplineau rolurile în mod bine definit: unii produceau chei falsificate pentru a accesa locațiile, în timp ce alții perforau pereții pentru a permite complicilor să intre în sucursalele ce urmau să fie jefuite.

Liderii principali ai grupului, în vârstă de 70 și 75 de ani, au fost identificați ca fiind coordonatorii și instigatorii activităților infracționale. Aceștia își îndeplineau roluri distincte, unul dintre ei fiind „observator”, iar celălalt implicat direct în comiterea jafurilor. În plus, gruparea a fost implicată în mai multe infracțiuni, inclusiv un jaf armat petrecut într-un oficiu poștal cu aproximativ un an în urmă, soldat cu sustragerea a aproximativ 195.000 de euro.

Pe lângă acestea, membrii grupului au fost implicați și în alte două tentative de jafuri, însă autoritățile i-au prins în flagrant chiar în timp ce se pregăteau să atace o altă sucursală a oficiului poștal. Acest succes a evidențiat modul ingenios în care acești bătrâni experimentați operaționalizează, reușind să pătrundă în locuri cu nivel ridicat de securitate și să evite capturarea de către autorități pentru o perioadă îndelungată.

Arestările efectuate de autorități reprezintă o victorie în lupta împotriva criminalității organizate și subliniază faptul că vârsta nu este un impediment în comiterea infracțiunilor grave. Acțiunile lor demonstrează că, în fața legii, nimeni nu este deasupra ei, indiferent de vârstă sau de experiența infracțională acumulată.

 Citește și: Cine își mai amintește de Nea Rață de la „Ferma Vedetelor”? Ce s-a ales de el de când a ieșit din lumina reflectoarelor: „O să o iau de la capăt”