Banda de inamici ai României nu se lasă! G4Media, derapaj grosolan în ziua în care Comisia Europeana cere aderarea Romaniei la Schengen! Dan Tapalaga şi locotenenţii sabotează până în ultima clipă obiectivul strategic nr 1. al ţării!

România a făcut un pas uriaş pentru aderarea la spaţiul Schengen, spre nemulţumirea unor voci din România, care trag la răspundere Comisia Europeană pentru raportul favorabil la adresa ţării noastre. De departe cei mai vocali sunt Dan Tapalaga si "apostolii" sai din echipa G4media care in ultimul an au facut eforturi editoriale masive sa saboteze aderarea Romaniei la Schengen.
Filip Stan
16 nov. 2022, 17:55
Banda de inamici ai României nu se lasă! G4Media, derapaj grosolan în ziua în care Comisia Europeana cere aderarea Romaniei la Schengen! Dan Tapalaga şi locotenenţii sabotează până în ultima clipă obiectivul strategic nr 1. al ţării!

Comisia Europeană solicită Consiliului să ia fără întârziere deciziile necesare pentru a permite Bulgariei, României şi Croaţiei să participe pe deplin la spaţiul Schengen. Bulgaria, România şi Croaţia sunt pregătite să implementeze pe deplin acquis-ul Schengen şi să se alăture spaţiului Schengen. Aderarea lor este crucială pentru o încredere reciprocă continuă şi consolidată în spaţiul Schengen, se arată într-un document al Comisiei Europene.

În schimb, aceleaşi voci din România care au criticat şi în trecut explicit procesul de aderare la Schengen, au revenit cu o analiză incredibilă. „Ce nu apare în raportul elogios al Comisiei Europene despre cât de pregătită este România să intre în Schengen: Două scannere de verificare în tot Portul Constanța/ Un avion de contrabandă intră ilegal în România, iar Armata nu-l vede / Sistemele video pică fix când două tone de cocaină intră în țară”, scrie G4media.ro  . Dan Tapalagă şi compania au inventariat „vulnerabilităţile” României şi prezintă un articol care poate sabota intrarea României în spaţiul Schengen.

Materialul de astazi este publicat de aceeasi „institutie media” care a militat agresiv in ultima perioada impotriva interesului national, aderarea la Schengen. Autorii acestui articol sunt Andreea Pavel si Cristian Andrei Leonte, „locotenentii” lui Dan Tapalaga care, intr-un articol mult mai lung decat majoritatea de pe site-ul in cauza, practic corecteaza concluziile Comisiei Europene si subliniaza ei care sunt adevaratele noastre vulnerabilitati pentru care n-ar trebui ca Romania sa fie primita acum in Schengen.

Singura intrebare legitima dupa ce cineva ar parcurge acest material ramane, de ce vrea G4media si Dan Tapalaga ca Romania sa nu intre in Schengen? Care sunt interesele si mai ales grupurile de influenta din spatele acestui site care ii imping pe jurnalisti in lupta impotriva Romaniei.

Obiectivul de ţară nr. 1 pe care toata clasa politica, indiferent de culoare sau agendă, il considera crucial pentru dezvoltarea ţarii noastre, este bagatelizat de Dan Tapalagă într-o aşa-zisă analiză care este un conspect din presa locală şi o însăilare de detalii nesemnificative în raport cu analiza extrem de favorabilă prezentată miercuri de Comisia Europeană.

Citiţi şi:

Inamicii Romaniei din presa! Cine sunt oamenii toxici din media care fac tot posibilul ca Romania sa ramana o tara UE de mana a doua! Cum au incercat sa dinamiteze obiectivul de tara nr 1 – Aderarea la spatiul Schengen!

Citiţi şi:

Inamicii Romaniei – episodul 2! Noi adepti la secta anti-Romania in Schengen dupa discursul rezervat al lui Mark Rutte! Curiosul caz al institutiilor media “europene” din tara noastra: Deutsche Welle, RFI si Europa Libera

Alte citate abraadabrante din articolul G4media:

Autoritatea Vamală Română are un singur scanner funcțional în Portul Constanța, acolo unde anual intră și ies aproximativ 400.000 de containere cu mărfuri din întreaga lume, transmite instituția într-un răspuns pentru G4Media și Info Sud-Est.

O parte importantă din evaziunea fiscală a României, despre care Comisia Europeană susținea în 2021 că este cea mai mare din UE, se consumă în Portul Constanța, în principal din cauza lipsei unei verificări amănunțite a containerelor și vehiculelor care tranzitează zona.

Un avion suspect de contrabandă a intrat ilegal pe teritoriul României, în august 2021, și s-a întors în Ucraina fără să fie reperat de Armata Română. Aeronava a zburat din Ucraina în România și înapoi, conform Serviciului de Stat al Grănicerilor din Ucraina.

Ce spune, în schimb, Comisia Europeană: 

Conform comunicatului, România are un management puternic şi de înaltă calitate a frontierelor, inclusiv supravegherea frontierelor şi controale sistematice la frontieră, precum şi cooperare poliţienească internaţională. Lupta împotriva migraţiei ilegale şi a traficului de fiinţe umane sunt două priorităţi ale României. Sistemul de informaţii Schengen este bine pus la punct.
În ceea ce priveşte respectarea drepturilor fundamentale, România dispune de structuri eficiente care să garanteze accesul la protecţia internaţională respectând principiul nereturnării (n.r. – principiu fundamental al dreptului internaţional care interzice unei ţări care primeşte solicitanţi de azil să îi returneze într-o ţară în care aceştia ar putea fi în pericol de persecuţie pe baza „rasei, religiei, naţionalităţii, apartenenţei la un anumit grup social sau politic, opiniei”.

Sub preşedinţia cehă, în 8 decembrie, Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne va vota cu privire la participarea deplină a Bulgariei, României şi Croaţiei la spaţiul Schengen fără controale la frontierele interne, se mai arată în document.

Recidivă! Vocile care au strâmbat din tastatură şi în trecut referitor la aderarea României în spaţiul Schengen

Analiza pe text Ioana Ene Dogioiu – “Schengen este un cadou otravit pentru romani” (9 Octombrie)

Editorialista spotmedia.ro Ioana Ene Dogioiu este una dintre cele mai virulente jurnaliste care are pareri putine dar fixe si hotarate referitoare la cat rau ii poate face tarii noastre aderarea la Schengen. Fara a avea pretentia unei interpretari de tipul “ce a vrut autorul sa spuna” vom reda mai jos o serie de pasaje integrale din textul sau intitulat mai mult decat sugestiv: “Schengen, un cadou otravit”

“Da, pe termen scurt va fi veselie mare după intrarea în Schengen. Dar pe termen lung este un cadou otrăvit pentru romani.”

“Da, vom fi în Schengen, până în Grecia nu vom mai opri motorul, însă toate relele de acum vor continua să ne macine, vom fi la fel de săraci, de înapoiați, de expuși, conduși de aceiași inepți adesea infractori. Ăsta e prețul și asta ascunde solidaritatea pe care o cerem acum Europei.”

“Dar practic o țară cu probleme grave de integritate și, mai ales ale Justiției, nu este o țară sigură, în special la frontiera Spațiului Schengen cu poate cea mai problematică regiune extracomunitară.”

 

Analiza pe text Dan Tapalaga – “Merită România să intre în Schengen? Riscurile unei decizii negociate politic” (14 Septembrie)

Intr-un text delirant, plin de venin, Dan Tapalaga arunca cu pietre in toata lumea. Aceleasi 3 teme recurente pe care jurnalistul le (a)mestecă in toate editorialele sale, justitia, coruptia si Dragnea – OUG 13 ies si aici la suprafata. Sarind de la o idee la alta jurnalistul omite sa vorbeasca prea mult despre avantajele Schengen economice si logistice pentru Romania si muta discutia pe singurul teren unde el “joaca acasa”, politicenii rai si corupti care vor marca “o victorie” nemeritata. Printre paragrafe se poate citi clar aversiunea fata de perspectiva optimista a tarii noastre de a fi acceptata in spatiul comunitar, jurnalistul omitand orice beneficiu pe care il vor avea cetatenii romani si companiile pentru care avantajele sunt doar incontestabile.

Redam si aici mai jos cateva paragrafe din text care vorbesc de la sine.

“Dar merită puterea politică de la București un asemenea premiu din partea Bruxellesului? Merită să cauționeze Comisia Europeană regresele evidente înregistrate de România în ultimii ani în domeniul justiției? Are ce căuta în clubul statelor civilizate o țară cu dezechilibre democratice tot mai mari, cu o presă cumpărată aproape integral cu milioane de euro cash de partidele politice?”

“Ar fi o eroare ca România să fie premiată din moment ce ea nu se află prea departe de Ungaria și Polonia. Cele două țări sunt azi pedepsite cu tăieri de fonduri și alte proceduri de sancționare de către Bruxelles.”

“Își permite UE să premieze un stat care aruncă în aer statul de drept, făcând scăpate peste noapte armate de corupți și rețele de crimă organizată?”

“Ar fi însă o eroare cu efecte distrugătoare pe termen lung dacă UE va lua o decizie cu ochii închiși, negociată politic. (…) Ar fi însă o eroare cu efecte distrugătoare pe termen lung dacă UE va lua o decizie cu ochii închiși, negociată politic.”

Atat de mandru a fost Dan Tapalaga de textul sau de opinie incat a rugat o colega mai iscusita sa-l traduca si in limba engleza si sa-l publice pe site si in aceasta varianta pentru toti cititorii din corporatii, ambasade si din afara tarii care il sustin si-l incurajeaza pe Dan in lupta sa cu dusmanul invizibil. Mentionam ca site-ul g4media.ro este un site in limba romana care dincolo de publicitatea comerciala de unde incaseaza bani, primeste si sume nedivulgate publicului din donatii anonime de la cititori, ONG-uri si companii private. Aceasta a doua sursa de venit fiind conform unor surse avizate din piata principalul canal de finantare al luptei editoriale pe care jurnalistii de acolo o duc la ordin in functie de donatiile “sponsorilor”, conform vechii zicale romanesti “cine plateste pune muzica”.

Mogulul USR, Andrei Siminel, patronul Ziare.com a dat ordin sa fie desfiintat proiectul Schengen

Milionarul Siminel, un ambitios om de afaceri cu veleitati de jurnalist s-a incordat editorial la echipa de soldati ai tastaturii din subordine ca sa produca repede un text din care sa reiasa ca e haos la granitele Romaniei si ca tara noastra nu merita sa intre in Schengen. Fara sa stea prea mult la discutii angajatii mogului USR au incropit si ei cum s-au priceput un text bazat pe nimic si fara nicio urma de documentare.

Cum se mobilizează România să treacă de examenul Schengen. Celulă de grad zero la MAI: polițiștii care nu știu engleză, scoși de pe traseul experților” este titlul articolului in care aproape fiecare paragraf incepe sau se termina cu “surse ziare.com” sau cu “a transmis sursa ziare.com”. Era de asteptat ca un text de o asemenea anvergura, publicat fix cu o zi inainte de vizita premierului Olandei, Mark Rutte, ultimul contestatar al Romaniei in procesul de aderare la Schengen, sa fie ceva mai bine documentat si bazat pe fapte nu pe “surse”.

Afaceristul Andrei Siminel este cunoscut si renumit in piata media pentru imixitiunile burtale pe care le are in procesul jurnalistic al redactiilor pe care le patroneaza. Interesele sale de aceasta data au dictat materialul de deschidere al site-ului unde domnia sa plateste toate salariile. Si chiar daca nu exista nicio informatie pe care textul se baza, n-a fost nicio problema ca el sa fie publicat pe prima pagina a site-ului.

IMPORTANT! Romaniatv.net are pe rol un proces prin care milionarul USR, Andrei Siminel a cerut in instanta si a pierdut in prima faza dreptul de a sterge un material de pe site-ul nostru cu titlul: „Mogulul USR Andrei Siminel, atacuri media la Klaus Iohannis! Milionarul le ordona jurnaliștilor săi să-l „demoleze” pe președinte cu orice preț! „Crăciunul ăsta vă găsește tot la schi?” Dovada ingerințelor editoriale!”

Tribunalul Bucuresti a respins ca neîntemeiată acțiunea formulată de Siminel Andrei în legătură cu articolului intitulat, publicat pe site în data de 25.12.2021.

Analiza pe text Maga Gradinaru – “Pe hârtie, Schengen nu e legat de MCV, dar e un argument pentru guvernele vestice, pentru a bloca aderarea României. Cât e de corect?”

Jurnalista spotmedia.ro Magda Gradinaru mentine si ea registrul colegei sale, Ioana Ene Dogioiu dar insinueaza mult mai subtil problema MCV-ului si a coruptiei ca fiind motivele pentru care Romania nu ar merita sa fie acceptata in Schengen. Ca si in cazul colegei sale de redactie in textul sau nu se regaseste nicaieri prezentat absolut niciun avantaj de ordin economic sau social pentru cetatenii Romaniei. Textul sau face o contextualizare a situatiei Romaniei si Bulgariei dar pleaca de la intrebarea: Este corect ca România și Bulgaria să beneficieze de contextul agresiunii militare la scară largă a Rusiei în Ucraina și să fie accelerată aderarea la Schengen?

 

Redam mai jos doar cateva pasaje din text:

Dar dacă România aderă la Schengen, chiar dacă politicienii de la București nu și-au făcut treaba, cum vor folosi aceștia situația?

Care vor fi costurile reale pentru români? Vor circula mai ușor în Schengen, dar se pot trezi cu fondurile europene blocate sau cu probleme sociale legate de corupție, care antrenează, știm prea bine, sărăcie și consecințe extreme: corupția ucide.

Românii nu sunt cetățeni de rang secund, dar o eventuală decizie negativă ar putea fi prezentată exact în acest registru resentimentar, când, de fapt, autorii morali ai unui blocaj sunt politicienii de la putere, nu Bruxelles-ul.

Avantaje și beneficii URIAŞE pentru România, după ce va adera

România se află pe drumul cel bun în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen.  Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Administrației și Internelor, aderarea României la Spațiul Schengen ne va aduce mai multe avantaje.

În primul rând, vor dispărea timpii de așteptare din punctele de trecere a frontierei terestre cu Ungaria și Bulgaria. Astfel, vom avea parte de mai puține neplăceri la trecerea frontierei, în special în perioada concediilor de vară și iarnă. De exemplu, vor scăpa de situațiile neplăcute din preajma sărbătorilor de iarnă cei care doresc să-și petreacă Crăciunul în România, care nu vor mai aștepta ore întregi la frontiera cu Ungaria în PTF Nădlac.

Un alt avantaj, după ce România va adera la spațiul Schengen, este că nu vom mai pierde timp cu controlul documentelor, iar transportatorii vor scăpa de cozile de la frontierele cu Ungaria și Bulgaria.

Potrivit informațiilor transmise de MAI, trecerea frontierei se va putea realiza indiferent de oră, prin orice loc, în orice perioadă a anului, iar cetățenii statelor membre care călătoresc în spațiul Schengen vor trebui să aibă asupra lor doar un document de identitate valabil, fără a fi supuși controalelor la frontieră.

 

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Ce să pui în papanași ca să-ți iasă mai pufoși și mai gustoși ca la restaurant. Ingredientul care transformă aluatul într-un deliciu
Capital.ro
Regula obligatorie pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Detaliul este absolut esențial
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Locul din România unde industria giganților mondiali ai modei se prăbușește. Mii de angajați rămân fără slujbe
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!
Cancan.ro
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
O filipineză care locuiește în România a dezvăluit motivul pentru care îi place țara noastră: „România și Filipine sunt asemănătoare”. Ce spune despre mâncarea românească
Capital.ro
Noua regulă pentru cei care au TELEFOANE MOBILE. A intrat în vigoare pe 29 APRILIE
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Cine este Carlo Acutis, tânărul de 15 ani făcut sfânt de Papa Francisc. Ce minuni ar fi înfăptuit după moarte
substantial.ro
Parintele Calistrat Chifan: Increderea in Dumnezeu si Predarea Problemelor Sale – Cheia Echilibrului si Linistii in Vremuri de Agitatie
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'