Bandiţi pe motociclete au ucis cel puţin 20 de oameni într-un sat. Au vrut să fure produse alimentare

Poliţia a anunţat că bărbaţi înarmaţi au ucis peste 20 de persoane în statul Katsina, din nord-vestul Nigeriei. Bandiţii au mers în zona Kadisau cu mai multe motociclete.

10 iun. 2020, 19:06
Bandiţi pe motociclete au ucis cel puţin 20 de oameni într-un sat. Au vrut să fure produse alimentare

Scopul atacului a fost de a jefui magazinele şi a sustrage produse alimentare, dar s-au lovit de rezistenţa localnicilor. Pentru a-şi duce planul la îndeplinire, bandiţii au deschis focul şi au ucis pe loc 14 săteni.

26 de oameni au fost răniţi. Dintre victimele rănite, şase au murit miercuri dimineaţă. Astfel, bilanţul este de 20 de morţi şi 20 de răniţi„, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Katsina, Gambo Isah.

Citeşte şi Război total împotriva bandiţilor. Armata a ucis peste 70 de persoane într-un raid cu aviaţia şi artileria

Katsina este statul de origine al președintelui Nigeriei, Muhammadu Buhari.

Zona în care s-a produs masacrul este una cu probleme, unde bandiţii acţionează în voie. Poliția spune că „periculoasa pădure Danya, care l-a adăpostit pe liderul bandiților şi care până acum era inaccesibilă, din cauza terenului, este acum eliberată de forțele de securitate nigeriene”. De asemenea, liderul bandiților, identificat drept Manore, „şi-a construit o casă modernă în pădure, cu acoperiș italian, dar forțele de securitate au distrus clădirea și i-au ucis sute de membrii ai bandei, în timp ce mulți au fugit şi s-au ascuns în pădure. Totuşi, deși forțele speciale desfășoară operațiuni ample, nu pot acoperi cele peste 5.000 de sate din Katsina„.