Război total împotriva bandiţilor. Armata a ucis peste 70 de persoane într-un raid cu aviaţia şi artileria

Militarii angrenaţi într-o operațiune combinată, aeriană şi la sol, au ucis aproximativ 70 de bandiți înarmați și hoţi de bovine în pădurea Kachia, din statul nigerian Kaduna, a anunţat coordonatorul operațiunilor, generalul maior John Enenche.

07 iun. 2020, 05:23
Război total împotriva bandiţilor. Armata a ucis peste 70 de persoane într-un raid cu aviaţia şi artileria

Trupele i-au urmărit pe bandiți prin satul Gidan Maikeri, în pădure. Locația lor a fost identificată și, în consecință, au fost angajate în luptă elicopterele Forțelor Aeriene din Nigeria. În timpul luptelor, 70 de bandiţi au fost confirmaţi ca fiind ucişi, în timp ce alţii au scăpat cu răni făcute de gloanţele militarilor„, a declarat generalul.

Citeşte şi Condamnare la moarte prin Zoom. Un bărbat din Nigeria a primit pedeapsa capitală în urma unei audieri online: Este crud şi inuman

Oficialul armatei a făcut apel la populaţie să raporteze orice suspect rănit pe care îl văd, pentru a elimina astfel în totalitate posibilitatea ca bandiţii să rămână în libertate.

Oficialii armatei mai relatează că deja au arestat doi furnizori ai tâlharilor, în posesia cărora au găsit mai multe cartele reîncărcabile şi aveau la domiciliu cantităţi impresionante de produse alimentare, băuturi şi ţigări.