Bangladesh: Cel puţin 32 de morţi şi zeci de dispăruţi, dupa naufragiul unui feribot VIDEO

Cel puţin 32 de pasageri au murit şi alte câteva zeci au fost daţi dispăruţi după naufragiul, în Bangladesh, al unui feribot care s-a lovit în cursul nopţii de luni spre marţi de o barjă petrolieră, au anunţat autorităţile locale, menţionând 35 de supravieţuitori.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 08:00
Bangladesh: Cel puţin 32 de morţi şi zeci de dispăruţi, dupa naufragiul unui feribot VIDEO

Feribotul cu punre dublă Shariatpur 1 s-a lovit marţi, la ora locală 02.30 (22.30 ora României) de o barjă în mijlocul fluviului Meghna, la 40 de kilometri sud-est de capitala Bangladeshului, Dacca, în timp ce majoritatea celor 200 de pasageri dormeau.

Numărul exact de pasageri de la bordul feribotului, care mergea la Dacca, rămâne totuşi aproximativ deoarece listele sunt redactate deseori în grabă şi numeroşi pasageri nu cumpără bilet odată urcaţi la bord.

„Scafandrii au scos din interiorul epavei 32 de cadavre, dintre care cinci femei şi doi copii”, a declarat pentru AFP prin telefon adjunctul şefului poliţiei locale, Tariqul Islam.

Aproximativ 35 de pasageri au fost salvaţi de un alt feribot.

Căpitanul acestuia a declarat pentru postul de televiziune ATN Bangla TV că a „oprit vaporul după ce a auzit «salvaţi-ne! salvaţi-ne»”.

Sute de persoane, între care rude ale pasagerilor s-au adunat pe malurile fluviului pentru a urmări cu angoasă operaţiunile de salvare şi scoatere a cadavrelor.

Potrivit lui Mahbubul Alam, unul dintre responsabilii Autorităţii guvernamentale de transport fluvial (IWTA), feribotul, construit în 1991, s-a scufundat aproape imediat după coliziune.

Accidentele care implică vapoare, provocate din cauza nerespectării normelor de securitate şi supraaglomerării, sunt frecvente în Bangladesh, o ţară traversată de 230 de cursuri de apă.

Milioane de persoane depind de navigaţia fluvială sau maritimă pentru a se deplasa în această ţară, care este una dintre cele mai sărace din lume.