Bangladesh: Un angajat al Ambasadei SUA a fost înjunghiat mortal cu sabia

Un angajat al ambasadei Statelor Unite din Bangladesh a fost înjunghiat mortal în oraşul Dhaka, anunţă reprezentanţa diplomatică americană.

25 apr. 2016, 17:46
Bangladesh: Un angajat al Ambasadei SUA a fost înjunghiat mortal cu sabia

Angajatul ucis se numeşte Xulhaz Mannan şi lucra în cadrul misiunii diplomatice americane, după cum a precizat aceasta.

„Deplângem acest act de o violenţă barbară şi cerem ferm Guvernului din Bangladesh să îi găsească pe autorii crimei”, a declarat Marcia Stephens Bloom Bernicat, ambasadorul SUA în Dhaka.

Xulhaz Mannan era şi editor la o revistă bangladeshiană, precum şi activist pentru drepturile homosexualilor, scrie bbc.com.

Citeşte şi Unul dintre atacatorii de la Bruxelles a fost paznic al Statului Islamic în Siria

Xulhaz Mannan şi un prieten al acestuia au fost ucişi de şase indivizi înarmaţi cu săbii într-un apartament din Dhaka. Un alt prieten al lor a fost rănit de către atacatori.

Începând din luna februarie, anul trecut, militanţi suspecţi au ucis câţiva scriitori şi membri ai minorităţilor religioase sau atei.

Mannan şi prietenul lui au fost ucişi la două zile după ce un profesor universitar a fost înjunghiat mortal de militanţi islamişti. Gruparea Stat Islamic a revendicat atacurile, însă autorităţile bangladeshiene susţin că gruparea jihadistă nu este prezentă în ţară.