Bani de la guvern pentru cei mai săraci români. Ministrul, anunț despre a 13-a indemnizație / Ce se întâmplă cu creșterea vârstei de pensionare | EXCLUSIV

Marius Budăi, ministrul Muncii din partea PSD, a anunțat un mare pachet de ajutoare pentru cei mai săraci dintre români, pentru anul 2023. Anunțul a fost făcut duminică seara, în direct la România TV.

08 ian. 2023, 19:43
Bani de la guvern pentru cei mai săraci români. Ministrul, anunț despre a 13-a indemnizație / Ce se întâmplă cu creșterea vârstei de pensionare | EXCLUSIV

Oficialul PSD de la Muncă, din Guvernul Nicolae Ciucă, a prezentat pe scurt, cele mai importante pachete de ajutor pentru populație, în contextul crizei.

„Avem mai multe tipuri de măsuri, pe lângă cele de majorare a salariului minim, a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități și creșterea alocațiilor.

Mai avem trei tipuri de măsuri. Una e pe praguri valorice. Intră în vigoare în această lună. E vorba despre pragul de până la 1500 de lei (n.r. – venit lunar), 1501-2000 lei, de la 2001 la 3000 de lei.

(…) Avem și voucherul pentru alimente, câte 250 de lei oferiți o dată la două luni. Îl continuam în acest an pe toată perioada lui 2023, cu menționarea că pragul era de 1500 de lei, iar acum va fi 1700 de lei. Prima tranșă se va acorda în februarie. Sprijinul pentru facturile la energie, de 1400 de lei: prima plată, în februarie anul curent. Aceste sume de bani au fost împărțite în două tranșe, prima e pentru 1 ianuarie – 30 iunie, a doua e 1 iulie – 30 decembrie.

Din luna februarie intrăm în dinamica plății și a decontării acelor măsuri”, a declarat Marius Budăi, la RTV.

 

Ce se întâmplă cu pensionarea anticipată. Anunțul ministrului Marius Budăi

 

Guvernul nu-și propune să crească vârsta de pensionare, în 2023, susține Budăi.

„Exclus, atât timp cât sunt eu ministru”, a precizat oficialul PSD.

Facilitățile pentru anumite categorii profesionale, precum pensionarea anticipată, va fi păstrată.

„Pensionarea anticipată există peste tot, a avut rolul ei atunci când nu existau locuri de muncă. Trebuie să discutăm aici. Nu cred că va fi o renunțare bruscă. Trebuie să avem o analiză finală”, a mai precizat Marius Budăi.