Bani de la Guvern pentru judeţele calamitate

Executivul va aloca 353 milioane lei catre bugetele locale din 14 judeţe afectate de inundaţii

16 iul. 2020, 15:38
Bani de la Guvern pentru judeţele calamitate

Ministrul Dezvoltării Ion Ştefan a anunţat în şedinţa de joi a Guvernului că un proiect de hotărâre urmează să fie adoptat prin care va fi alocată suma de 353 milioane lei către bugetele locale din 14 judeţe afectate de inundaţii. Astfel, de bani vor beneficia 459 de Unităţi Administrativ Teritoriale (UAT). Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului de Interne Marcel Vela să ceară prefecţilor şi comisiilor de evaluare să accelereze procedurile, astfel încât banii pentru reparaţii să fie alocaţi cât mai repede.

Aproximativ 260.000 de pensionari vor beneficia de tichete de masă electronice

„Vă rugăm să acceptaţi să introducem pe ordinea de zi un proiect de hotărâre de Guvern prin care propune 353 milioane lei, din fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului de rezervă pentru bugetele locale din 14 judeţe. Vorbim de judeţul Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Maramureş, Neamţ, Sălaj şi Suceava. Aceste sume alocate vor sprijini 495 de UAT-uri cu 2.577 de obiective vom finanţa, care au fost afectate în acest an de inundaţii şi alte calamităţi”, a declarat Ion Ştefan, la începutul reuniunii de joi a Executivului.

Premierul Ludovic Orban a avut şi o solicitare pentru ministrul de Interne Marcel Vela.

„Aici domnule ministru Vela, solicitaţi prefecţilor şi comisiilor de evaluare să accelereze procedurile, astfel încât să putem să alocăm banii cât mai repede pentru efectuarea reparaţiilor şi pentru despăgubirile necesare”, i-a transmis prim-ministrul Orban.