Bani de la guvern pentru români! Ce categorie de cetățeni va beneficia de 2.000 de lei

Din punct de vedere economic, românii trec prin cea mai grea perioadă din ultimii 14 ani. Cei mai săraci dintre cetățeni resimt puternic conglomeratul de crize, iar printre aceștia se numără pensionarii și familiile cu copii. 

23 sept. 2022, 13:04
Bani de la guvern pentru români! Ce categorie de cetățeni va beneficia de 2.000 de lei

În ultimul an, guvernul a oferit celor mai săraci dintre români diverse pachete sociale, pentru a ajuta categoriile vulnerabile să treacă mai ușor prin criză.

Printre categoriile vizate de ajutoarele sociale se numără mămicile cu bebeluși de până la trei luni de zile. Acestea vor beneficia de un sprijin în valoare de 2.000 de lei pentru a achiziționa articole medicale și de igienă, plus consiliere parentală.

 

Bani de la guvern. Anunțul Ministerului Familiei pentru mamele din România

 

Anunțul a fost făcut de către Gabriela Firea, ministrul Familiei, pe pagina sa de Facebook. Oficialul Guvernului a explicat cum pot mămicile să intre în posesia tichetelor.

Femeile trebuie să se adreseze primăriilor unde au domiciliul pentru a solicita tichetele sociale, în baza documentelor specifice.

„(…) Un vot pozitiv a fost acordat și proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului privind venitul minim de incluziune. Îl felicit pe ministrul Muncii, Marius Constantin Budăi, pentru această inițiativă.

Practic, se ajustează calculul Venitului Minim de Incluziune astfel încât cresc posibilitățile de asigurare a unui nivel de trai minimal pentru familiile și persoanele singure dar și de prevenire a riscului de sărăcie în rândul copiilor și de abandon școlar.

De asemenea, se instituie temeiul legal pentru ca persoanelor vârstnice fără venituri și fără susținători legali, să fie îngrijite, pe perioadă nedeterminată, în centre rezidențiale și să aibă acces la servicii medicale adecvate, prin asigurarea acestora, fără plata contribuției sociale de sănătate”, a conchis Firea, pe pagina sa de Facebook.