Bani de la Primăria Capitalei pentru achiziţia de ochelari pentru copii. Cum şi de când îi poţi obţine

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat lansara Programului "Clar - pentru copii", care prevede acordarea unui sprijin de 500 de lei pentru achiziţionarea unei perechi de ochelari.

RomaniaTV.net
14 mai 2020, 10:16
Bani de la Primăria Capitalei pentru achiziţia de ochelari pentru copii. Cum şi de când îi poţi obţine

Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, lansează luni, 18 mai, proiectul „CLAR – pentru COPII”.

„Este un nou proiect destinat sănătății bucureștenilor, mai ales într-o perioadă în care o parte dintre părinți pot fi afectați financiar de epidemie: 4.000 de copii vor beneficia de sprijin financiar din partea Primăriei Capitalei pentru confecționarea unei perechi de ochelari de vedere – rame și lentile. Este alocată o sumă de maxim 500 de lei pentru fiecare beneficiar în parte. Continuăm astfel de forme de spriin pentru sănătatea copiilor și a tuturor bucureștenilor, întrucât este un domeniu prioritar pentru noi”, a anunţat Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Înscrierile încep pe 18 mai și se desfășoară online, pe site-ul dedicat proiectului – http://clar.assmb.ro (la Secțiunea „Înscriere în proiect”). Tot pe site-ul ASSMB se află lista cu unitățile afiliate proiectului, regulamentul, documente-tip și alte detalii utile pentru înscriere.

Pot beneficia de acest proiect copiii cu vârsta de până la 17 ani cu domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București, obținută cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii de aplicare în cadrul proiectului. De asemenea, solicitanții trebuie să aibă recomandare medicală de la oftalmolog.

Proiectul se va derula în perioada 2020-2021 și are ca obiectiv remedierea problemelor de vedere în rândul copiilor, cu impact asupra calității vieții, inclusiv beneficii economice prin diminuarea cheltuielilor aferente tratamentelor oftalmologice ulterioare sau bolilor generale asociate.

Proiectul „CLAR – pentru COPII” a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 57/14.02.2020, iar valoarea totala a acestuia este de două milioane lei.


loading...