Bani de la stat pentru electrocasnicele stricate. Ce sumă ai putea primi pe un singur produs

Bani de la stat pentru electrocasnicele stricate. Oficialii europeni își propun ca începând cu anul 2024 să extindă perioada de garanție a dispozitivelor electronice și electrocasnicelor, promovând în același timp repararea echipamentelor defecte pentru a diminua impactul poluării asupra mediului.

19 ian. 2024, 21:20
Bani de la stat pentru electrocasnicele stricate. Ce sumă ai putea primi pe un singur produs
Bani de la stat pentru electrocasnicele stricate

Bani de la stat pentru electrocasnicele stricate. Cetățenii români ar putea beneficia de stimulente sau bonusuri pentru repararea electrocasnicelor avariate.

Citește și: Singurele aparate electrocasnice care trebuie scoase din priză, înainte de culcare

Bani de la stat pentru electrocasnicele stricate

În Austria, peste jumătate de milion de cetățeni au solicitat bonusul de reparație, un sprijin financiar ce poate atinge suma de până la 200 de euro pentru dispozitivele supuse serviciului de reparații.

Adoptarea unui astfel de model ar putea aduce beneficii semnificative și în țara noastră, mai ales că autoritățile examinează deja posibilitatea implementării acestui tip de măsură.

De multe ori această activitate de reparație nu este rentabilă din punct de vedere economic, iar utilizatorul decide să renunțe la acel echipament pentru a cumpăra unul nou. Autoritățile europene și autoritățile naționale susțin activitatea de reparație, dacă aceasta este rentabilă din punct de vedere economic.

Putem să considerăm programe de susținere a acestei industrii, programe finanțate în diverse surse, chiar programe care să vină în contraparte cu programul de rabla electrocasnică susținut de administrația Fondului pentru Mediu”, a declarat Cristian Pocol, preşedinte Respo DEEE.

În cursul anului trecut, omenirea a produs peste 61 de milioane de tone de deșeuri electronice, din care doar 18% au fost gestionate și reciclate în conformitate cu normele adecvate.