Bani de la stat pentru o anumită categorie de femei din România. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Ministerul Economiei lansează programul Femeia Antreprenor 2024, oferind oportunități financiare semnificative pentru femeile de afaceri din țară. Programul, care se află în proces de consultare publică pentru implementare, va acorda granturi de până la 200.000 de lei pentru IMM-uri conduse de femei.

01 mart. 2024, 19:40
Bani de la stat pentru o anumită categorie de femei din România. Ce condiţii trebuie îndeplinite
Bani de la stat pentru o anumită categorie de femei din România. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Bani de la stat pentru o anumită categorie de femei din România. Sume substanțiale sunt puse la dispoziția femeilor antreprenoare prin intermediul acestui program, sub forma de fonduri nerambursabile din bugetul de stat. Aceste granturi pot acoperi până la 95% din costurile eligibile ale proiectelor depuse de către antreprenoare.

Programul Femeia Antreprenor 2024 vizează finanțarea diverselor proiecte, inclusiv achiziționarea de echipamente tehnologice, spații de lucru, mijloace de transport, mobilier și aparatură, site-uri web, activități de promovare și cursuri de dezvoltare antreprenorială. Finanțarea este destinată și pentru investiții în economisirea energiei și utilizarea resurselor regenerabile.

Citeşte şi: Creştere salarială pentru milioane de români. Câţi bani în plus vor lua după majorare

Comparativ cu ediția precedentă, programul aduce și unele inovații, cum ar fi actualizarea criteriilor privind evaluarea cererilor de finanțare. Proiectele vor fi selectate în funcție de punctajul obținut, iar cele mai bune proiecte vor fi alese conform grilei stabilite de minister.

Pentru anul 2024, ministerul estimează că aproximativ 1.000 de femei antreprenoare vor beneficia de acest program, iar bugetul alocat se ridică la 200 de milioane de lei. Astfel, programul Femeia Antreprenor 2024 reprezintă o oportunitate valoroasă pentru femeile de afaceri din România să-și dezvolte și să-și consolideze companiile.

Citeşte şi: Profesorii iau bani înainte de Paște. Ministerul Educației așteaptă listele de la inspectoratele școlare