Profesorii iau bani înainte de Paște. Ministerul Educației așteaptă listele de la inspectoratele școlare

Școlile și Inspectoratele școlare trebuie să trimită până în data de 15 martie 2024 Ministerului Educației, sumele necesare pentru plata diferențelor salariale rezultate prin aplicarea hotărârilor judecătorești pentru angajații din învățământ, reiese dintr-o notă transmisă de Minister către inspectorate.

29 feb. 2024, 09:12
Profesorii iau bani înainte de Paște. Ministerul Educației așteaptă listele de la inspectoratele școlare
Grile cu salariile pe 2024 pentru personalul didactic de predare, pe funcție, grad didactic, gradație, vechime și coeficient, trimise profesorilor de către sindicate

Până în 15 martie școlile și inspectoratele trebuie să trimită Ministerului Educației sumele necesare pentru plata salariilor decise prin hotărâri judecătorești și OUG 48. Este vorba despre sume rezultate în urma recalculării drepturilor salariale aferente unor perioade din 2017 și 2018, sume rezultate din aplicarea OUG nr. 48/2022 și sume rezultate din hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea de daune-interese moratorii sub forma dobânzii legale. Banii ar urma să fie plătiți pe 14 aprilie, care pică într-o zi de duminică.

Citește și: Sporul de doctorat nu va mai fi verificat, schimbări de ultimă oră pentru profesori

Într-o notă transmită de Ministerul Educației în teritoriu și obținută de Edupedu.ro, inspectoratele școlare județene și școlile au termen până pe 15 martie 2024, ora 16, să trimită sumele necesare pe care le are de plată Ministerul ca urmare a unor decizii judecătorești dar și recalculări salariale în baza OUG nr. 48/2022, scrie Edupedu.ro.

Citește și: Vacanţa de Paşte 2024. Câte zile vor sta elevii acasă de Sărbătorile Pascale

În situația în care nu se comunică la timp cuantumul sumelor respective “până la data şi ora menționate, considerăm că nu există sume necesare pentru plata hotărârilor judecătoreşti având ca obiect drepturi salariale cuvenite personalului didactic din învăţământ și a hotărârilor judecătoreşti având ca obiect acordarea de daune — interese moratorii sub forma dobânzii legale”, scrie în nota Ministerului obținută.