Bani de la stat: se dau câte 1.000 de lei pe lună, de persoană! Singura condiţie care trebuie îndeplinită

Ministerul Muncii a anunţat că va subvenționa cu 132,7 milioane de lei un număr de 542 de centre de servicii sociale administrate de asociații, fundații și culte care acordă servicii pentru 15.871 de persoane. Astfel, suma acordată de la bugetul de stat pentru o persoană asistată este 1.000 de lei pentru serviciile sociale cu cazare și 600 de lei pentru serviciile sociale fără cazare, inclusiv pentru adăposturile de noapte.

06 feb. 2024, 13:54
Bani de la stat: se dau câte 1.000 de lei pe lună, de persoană! Singura condiţie care trebuie îndeplinită
Bani de la stat: se dau câte 1.000 de lei pe lună, de persoană! Singura condiţie care trebuie îndeplinită

Bani de la stat: se dau câte 1.000 de lei pe lună, de persoană! Sumele vin de la bugetul de stat, prin fondurile alocate Ministerului Muncii, pentru perioada februarie-decembrie 2024, iar numărul beneficiarilor a crescut în acest an cu peste 3.000 de peroane.

„Este un sprijin important pe care îl dăm sistemului de servicii sociale. Dar implicarea este crucială. Primul contact este crucial. Avem, de asemenea, controlul maiei de securitate, în general, toleranța zero față de abaterile care ar putea afecta beneficiarii. Am inițiat o nouă lege a asistenței sociale care va intra în vigoare în viitorul apropiat și care va îmbunătăți semnificativ drepturile și protecția beneficiarilor. Am întărit o nouă legislație care va intra în vigoare în viitorul apropiat pentru a îmbunătăți serviciile sociale și pentru a face față abuzurilor în sistemul de protecție infantilă”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.

Citeşte şi: Bilete tratament 2024. Lista stațiunilor în care pot merge pensionarii anul acesta și criteriile de acordare

„E acordată suma de 1.000 de lei de persoană, stabilită de altfel încă de anul trecut. De asemenea, suma poate să difere în funcție de nevoile anumitor persoane.  Subvențiile se utilizează, în exclusivitate, pentru serviciile de asistență socială acordate persoanelor care, potrivit dispozițiilor legale, au dreptul să beneficieze de acestea. Începând cu anul 2023, nivelul mediu lunar al subvenției care se acordă de la bugetul de stat este 1.000 de lei / persoană, pentru serviciile sociale cu cazare și 600 de lei / persoană, pentru serviciile sociale fără cazare, precum şi pentru adăposturile de noapte. Centrele au fost selectate în cadrul selecției anuale derulate de MMSS neîntrerupt din anul 1998, în baza Legii nr.34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială, cu modificările ulterioare”, este anunțul făcut de Ministerul Muncii.