Bilete tratament 2024. Lista stațiunilor în care pot merge pensionarii anul acesta și criteriile de acordare

Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a declarat că plafonul alocat pentru biletele de tratament a crescut și că în 2024 vor fi puse la dispoziţie mai multe bilete. Casa Națională de Pensii a dat publicității și lista stațiunilor în care pensionarii pot primi anul acesta bilete de tratament.

05 feb. 2024, 13:29
Bilete tratament 2024. Lista stațiunilor în care pot merge pensionarii anul acesta și criteriile de acordare

Guvernul a aprobat la final de ianuarie majorarea numărului de bilete de tratament balnear pentru pensionari şi suma alocată acestora. Vor fi 135.000 de bilete asigurate prin Casa Naţională de Pensii, faţă de 120.000 în 2023. Plafonul alocat acestor tipuri de facilităţi a crescut de la 300.000 la 400.000 lei, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: EXCLUSIV – Şeful Casei de Pensii, detalii exclusive despre biletele de tratament din 2024 și recalcularea pensiilor: „Pentru o mare parte din pensionari, veniturile cresc” VIDEO

 

Cine poate beneficia de bilete de tratament gratuite în 2024

Casa Națională de Pensii a dat publicității lista stațiunilor în care pensionarii pot primi anul acesta bilete de tratament.

Tabel bilete de tratament 2024

Beneficiarii sunt aceiaşi ca şi în anii trecuţi. Vorbim despre pensionarii de invaliditate, persoanele care au fost persecutate pe motive poltice în perioae de dictatură, veteranii de război sau văduvele acestora, persoanele cu handicap.

Citește și: Bilete tratament balnear 2024. Schimbări majore pentru pensionari în 2024. Noi facilități pentru familii, informaţii oficiale de la Ministerul Muncii

Nu se schimbă nici documentaţia care trebuie depusă la Casa de Pensii. Pensionarii care doresc să obţină bilete de tratament trebuie să depună o cerere tip, cuponul de pensii, o declaraţie pe proprie răspundere că nu au alte venituri în afară de pensia respectivă şi un bilet de trimitere de la medicul specialist sau de la medicul de familie.

Conform unui comunicat al Casei Naţionale de Pensii Public (CNPP), prima serie de bilete, asigurate în unitățile de tratament în contract cu CNPP, începe în data de 19 februarie 2024.