Bani gratis de la stat! Care români pot primi o finanțare de până la 10.000 de euro

Un nou proiect de lege aflat pe masa Senatului prevede că românii ar putea primi o finanțare de până la 10.000 de euro de la stat.

26 dec. 2022, 22:39
Bani gratis de la stat! Care români pot primi o finanțare de până la 10.000 de euro
Finanțare de 10.000 de euro de la stat

O nouă propunere legislativă care se discută în acest moment are scopul de a acorda o finanțare persoanelor fizice care doresc să mărească eficiența energetică a locuințelor și producerea de energie verde pentru autoconsum și rețeaua națională, potrivit capital.ro.

„Prezenta inițiativă legislativă își propune să vină în sprijinul cetățenilor României în sensul sprijinului financiar necesar creditării acelor investiții menite să genereze pe de-o parte creșterea gradului de eficiență energetică a locuințelor individuale, iar pe de altă parte, tranziția către o alimentare cu energie verde.

Citește și: Cum să reduci cheltuielile la energie electrică fără să îngheți de frig în casă

Românii se confruntă la ora actuală cu o serie de provocări majore în ceea ce privește costurile pe care le implică facturile la energia electrică pentru consumul casnic; se poate vorbi despre o veritabilă criză în domeniul energetic în care conceptele de cetățeni vulnerabili și sărăcie energetică nu mai reprezintă concepte strict teoretice, ci devin pe zi ce trece realități triste la nivelul întregii țări”, au menționat în expunerea de motive inițiatorii proiectului.

Finanțare de 10.000 de euro

Proiectul de lege are în vedere implementarea unui mecanism de finanțare a consumatorilor casnici cu privire la două obiective:

  1. creșterea gradului de eficiență energetică a locuințelor;
  2. creșterea gradului de autonomie energetică a locuințelor și reducerea consumului din rețea.

Citește și: Vești bune pentru fermierii români! Aceștia pot obține finanțare în tranziția către agricultura regenerativă

Potrivit actului normativ, valoarea maximă a finanțărilor ce vor putea fi acordate unui beneficiar este de 10.000 de euro. Aceasta ar urma să fie acordată pe o perioadă de cel mult 10 ani.