Cum să reduci cheltuielile la energie electrică fără să îngheți de frig în casă

Costurile la energie electrică au crescut considerabil în ultima perioadă, iar facturile au devenit imposibil de plătit pentru unii români.

23 dec. 2022, 11:47
Cum să reduci cheltuielile la energie electrică fără să îngheți de frig în casă
Cum reduci factura la energie electrică

Specialiștii în energie electrică au explicat care este temperatura ideală în casă pentru persoanele care vor să aiă cădură, dar, mai ales, să facă economie.

Așadar, în sezonul rece, temperatura optimă în locuință nu este în niciun caz de 24-25 de grade Celsius, așa cum majoritatea românilor obișnuiesc să o țină. În această perioadă economică dificilă, confortul fizic trebuie să se îmbine cu cel financiar. Singura soluție ca acest lucru să devină realitate este menținerea temperaturii optime, atât în timpul zilei, cât și pe timp de noapte.

Totodată, este bine de știut că diferența prea mare dintre temperatura din interior și cea din exterior poate conduce la probleme de sănătate. Specialiștii recomandaă menținerea temperaturii cuprinse între 18 și 20 de grade Celsius.

Citește și: Care sunt cele trei categorii de români care mai trebuie să depună declaraţiile la furnizorul de energie electrică

„În timpul lunilor de iarnă, puteți fi tentați să ridicați gradele din aparatul de aer condiționat, dar experimentarea cu diverse temperaturi poate reduce facturile la energie și poate duce la un somn mai bun.

În loc să setați o temperatură pe parcursul întregii zile, încercați să comutați între temperaturile de zi și cele de noapte. Acest lucru vă poate face să vă simțiți mai confortabil acasă și, de asemenea, poate reduce consumul de energie electrică.

Citește și: Facturi la energie 2023. De ce este importantă alegerea furnizorului de energie electrică, chiar dacă prețul la curent este plafonat

Ridicarea gradelor din termostat nu va face ca sistemul să se încălzească mai repede, dar va însemna că va continua să consume energie pentru mai mult timp pentru a atinge temperatura mai ridicată”, a explicat Andy Kerr, specialist în energie, potrivit Mirror.