Bani GRATIS de la stat! Categoria de persoane care va beneficia de un ajutor de 2.000 de lei

Vești bune pentru români! O categorie de persoane va beneficia de un ajutor financiar din partea statului de 2.000 de lei. Măsura este valabilă în următorii trei ani, iar acești bani vor fi de mare folos multor familii.

20 ian. 2024, 19:50
Bani GRATIS de la stat! Categoria de persoane care va beneficia de un ajutor de 2.000 de lei
Categoria de persoane care va beneficia de un ajutor de 2.000 de lei

Categoria de persoane care va beneficia de un ajutor de 2.000 de lei. Este vorba despre o măsură de sprijin pentru mamele defavorizate care pot folosi acești bani pentru a cumpăra  produse destinate îngrijirii nou-născutului.

Citește și Calcul pensii 2024. Află ce pensie vei primi conform noii legi, ce trebui să ştie toţi pensionarii din România

Categoria de persoane care va beneficia de un ajutor de 2.000 de lei

Această măsură este deja este în vigoare, însă autoritățile au decis prelungirea ei și în perioada 2024-2027, conform unui proiect de ordonanță al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Proiectul de OUG prevede că valoarea ajutorului este de 2.000 de lei, bani plătiți într-o tranșă unică pentru fiecare nou-născut și care sunt meniți achiziționării de produse de îngrijire a copilului, scrie avocatnet.ro.

De acești bani vor beneficia:

– mamele care nasc începând cu anul 2024 şi cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la oricare din componentele venitului minim de incluziune;

– mamele cu dizabilităţi care nasc începând cu anul 2024;

– mamele care nasc începând cu anul 2024 și aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv sunt victime ale calamităţilor, ale violenţei domestice, persoane dependente şi/ sau care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate sau aflate în alte situații de risc, stabilite printr-o ancheta socială sau pe baza unui referat de anchetă socială întocmit de autorităţile din domeniul asistenţei sociale la solicitarea persoanei sau sesizarea unui terţ;

– mamele care nasc începând cu anul 2024, care nu deţin acte de identitate şi care, din acest motiv, nu pot beneficia de drepturile civile;

– mamele minore care nasc începând cu anul 2024;

– mamele care nasc începând cu anul 2024, cetăţeni străini sau apatrizi proveniţi din zone de conflict.

Viitoarele mame trebuie să știe că pot primi acești bani doar în cazul în care nu se depășește termenul de trei luni de la naşterea copilului.

În proiectul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), scrie negru pe alb că vor beneficia de acest ajutor mamele al cărui copil are vârsta de până în trei luni.

Cu cei 2.000 de lei primiți din partea statului, mamele vor putea produse necesare îngrijirii nou-născutului: scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, haine, articole sanitare şi medicale pentru cuplul mamă – nou-născut, potrivit avocatnet.ro.

Citește și Cine sunt românii care primesc vechime în plus la pensie. De când se aplică noua lege