Bani GRATIS de la stat înainte de Crăciun! Sute de lei intră pe card chiar luni, 19 decembrie: Vestea bună pentru toți cei care beneficiază

Cardurile de alimente pentru persoanele defavorizate ar putea fi alimentate pentru toți beneficiarii pe 19 decembrie, afirmă ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

18 dec. 2022, 18:12
Bani GRATIS de la stat înainte de Crăciun! Sute de lei intră pe card chiar luni, 19 decembrie: Vestea bună pentru toți cei care beneficiază

Bani înainte de Crăciun pentru milioane de români! Conform ultimului anunț făcut de ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș, sute de lei intră direct pe card chiar luni, 19 decembrie. Aceasta este cu adevărat o veste bună pentru toți cei care beneficiază de sprijinul de la Guvern. ”Cei 250 de lei pentru cardurile de alimente… În perioada 19-23 decembrie am promis și ne ținem de promisiune. Eu sper să facem o surpriză plăcută și anume pe 19 decembrie să intre toți banii pentru cei aproximativ 2,4 milioane de beneficiari. Dacă reușim acest lucru, vom anunța la momentul potrivit”, spune Marcel Boloș.

Tichete sociale, cadou de Crăciun de la Primărie. Se acordă câte 10 vouchere de persoană

Vouchere sociale oferite pentru milioane de români, mai exact 2.4 milioane, vor intra mai devreme în această lună, conform anunțului făcut de ministrul Marcel Boloș. S-a aflat când intră pe card banii pentru tranșa a patra. Astfel, românii care beneficiază de vouchere sociale au parte de o surpriză, așa cum a promis ministrul Proiectelor Europene.

Cardurile de alimente pentru persoanele defavorizate ar trebui să fie alimentate cu tranșa a patra pe data de 19 decembrie 2022, adică luni.

„Am promis și ne ținem de promisiune. Eu sper să facem o surpriză plăcută și anume pe 19 decembrie să intre toți banii pentru cei aproximativ 2,4 milioane de beneficiari. Dacă reușim acest lucru, vom anunța la momentul potrivit”, a declarat ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș referitor la data la care tranșa a patra aferentă voucherelor sociale 2022 ar trebui să intre pe carduri.

Vouchere 2023. Marcel Boloş anunţă că mulţi români pot pierde banii pentru facturi de la un detaliu banal: „Se calculează locul de consum”
Potrivit calendarului asumat de  Ministerul Investițiilor Europene, tranșa a patra ar fi urmat să intre pe cardurile beneficiarilor în perioada decembrie-ianuarie.

„Vestea bună pentru toți cei care beneficiază de aceste vouchere sociale este că suma de 250 de lei, sumă aferentă ultimei tranșe a acestui ajutor financiar oferit de stat, va intra mai devreme, înainte de sărbătorile de iarnă”, anunța ministrul Boloș încă din luna noiembrie.

Cine primește 250 de lei pe card înainte de Crăciun.

Conform măsurilor aflate în vigoare, peste 2.4 milioane de români vor beneficia de ajutorul de la stat:

– Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

– Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Cardurile aferente voucherelor sociale pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.