Bani în plus din septembrie pentru milioane de români. Legea a apărut în Monitorul Oficial

Ordonanţa de urgenţă care prevede creşterea cu 20% a alocaţiilor pentru copii din luna septembrie a fost publicată în monitorul oficial, urmând ca alte creşteri să fie aplicate etapizat, conform declaraţiilor Ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

RomaniaTV.net
02 aug. 2020, 08:58
Bani în plus din septembrie pentru milioane de români. Legea a apărut în Monitorul Oficial

Alocațiile pentru copii vor crește cu 20% începând cu luna septembrie a acestui an, conform ordonanței de urgență publicate vineri în Monitorul Oficial al României.

Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi începând din luna septembrie 185 de lei, iar cei de până la 2 ani şi cei de până la 18 ani cu dizabilităţi vor primi câte 369 de lei lunar, potrivit textului ordonanței.

Momentan, alocația copiilor cu vârsta între 2 și 18 ani este de 150 de lei, iar pentru cei până în 2 ani și pentru cei de până la 18 ani care suferă de dizabilități este de 300 de lei.

Guvernul Orban a anunțat că până la finalul anului 2022, alocațiile pentru copii vor ajunge, în etape, la nivelul de, 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani pentru copiii cu handicap şi 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani.

Citeşte şi: ANPC a închis Ştrandul Berceni şi a amendat operatorul care administrează Ştrandul Crângaşi