Bani MAI MULŢI pentru bugetari. Cine primeşte un nou spor substanţial

O nouă categorie de salariați ar putea primi spor pentru condiţii periculoase, conform unui proiect aflat în dezbatere publică.

31 mai 2019, 09:59
Bani MAI MULŢI pentru bugetari. Cine primeşte un nou spor substanţial

Un nou proiect de hotărâre de guvern, inițiat de Ministerul Dezvoltării, prevede ca angajații din administrația publică locală să beneficieze, la fel ca cei din administrația centrală, de sporul pentru condiţii de muncă respectiv, a sporului pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă. 

Se dau bani de la stat: peste 2400 de lei pe lună. Cine poate beneficia de indemnizaţie

În proiect se se propune ca mărimea sporului pentru personalul din administraţia publică locală să fie aceeași cu cel prevăzut pentru personalul din administraţia publică centrală.

Noile prevederi

”Art. 1 – Prezentul regulament stabileşte locurile de muncă, categoriile de personal şi mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă respectiv, a sporului pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestuia, pentru:

a) familia ocupaţională de funcţii bugetare „Administraţie“ din administraţia publică locală;

b) autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea administraţiei publice locale.

ARTICOL UNIC – Pentru condiţii de muncă periculoase sau vătămătoare, mărimea sporului pentru personalul prevăzut la anexa nr. VII la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia personalului din administraţia publică locală, în funcţie de numărul de factori de risc întruniţi, este următoarea:

a) spor de la 6,1% până la 10% din salariul de bază pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a 4 factori de risc din cei prevăzuţi la art. 4 din regulament;

b) spor de la 3,1% până la 6% din salariul de bază pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a 3 factori de risc din cei prevăzuţi la art. 4 din regulament;

c) spor de până la 3% din salariul de bază pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a 2 factori de risc din cei prevăzuţi la art. 4 din regulament.”