Bani mai mulţi pentru elevii olimpici din România. Ce propuneri a făcut ministerul Educaţiei

Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care să crească premiile oferite elevilor olimpici din România. De asemenea, aşa cum a anunţat şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, Guvernul va aloca mai mulţi bani pentru cazare şi mâncare elevilor care participă la olimpiade. Totul în urma scndalului privind bătaia de joc pe care au suportat-o elevii la recentele olimpiade organizate luna trecută.

06 mai 2022, 17:53
Bani mai mulţi pentru elevii olimpici din România. Ce propuneri a făcut ministerul Educaţiei

Mai mulţi bani şi facilităţi pentru elevii olimpici din România. Elevii care obţin premiul I la olimpiadele naţionale şcolare ar urma să primească 1000 lei. Ocupanţii locului II vor primi 700 lei, iar cei cu premiul III 500 lei. Menţiunile vor fi recompensate cu 300 de lei.

Admitere la liceu pentru olimpici, fără Evaluare Naţională

Modificări sunt luate în calcul şi la admiterea la liceu. Astfel, elevii cu rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şcolare, la specializarea conexă materiei la care au participat la olimpiadă, ar urma să fie admişi la liceu fără evaluare naţională.

Citeşte şi: Cum se completează fişa de admitere la liceu 2022. Calendarul pentru susţinerea probelor de aptitudini DOCUMENT

Guvernanţi iau în calcul şi majorarea cuantumului sumelor alocate pentru cazarea şi mâncarea elevilor olimpici în perioada în care participă la olimpiade.

Citeşte şi: Elevi olimpici cazaţi în condiţii mizere la Piteşti, Craiova şi Timişoara: Camere murdare, bai şi toalete cu probleme, apă caldă cu porţia. / Reacţia ministrului Educaţiei în scandalul privind bătaia de joc de la olimpiade

Decizia vine după ce mai mulţi părinţi au reclamat în ultimele zile condiţiile mizere în care au fost nevoiţi să stea elevii olimpici care au participat la olimpiade de Engleză, Franceză, Muzică organizate în Piteşti, Craiova şi Timişoara.