Bani mai mulți pentru familii. A fost aprobat ajutorul de bază pentru copii. Iată cine poate beneficia

Guvernul german a aprobat recent proiectul privind ajutorul de bază pentru copii, care va înlocui alocația pentru copii. Proiectul include diverse ajutoare financiare pentru familii. Decizia a fost luată ca fiind o soluție pentru sărăcia copiilor.

03 oct. 2023, 10:51
Bani mai mulți pentru familii. A fost aprobat ajutorul de bază pentru copii. Iată cine poate beneficia

Ajutorul de bază pentru copii (Kindergrundsicherung) constă dintr-o sumă fixă ​​de garanție pentru copii și o sumă suplimentară pentru copii flexibilă, dependentă de venit. Suma fixă ​​a garanției pentru copii este destinată să înlocuiască alocația anterioară pentru copii (Kindergeld). Ajutorul suplimentar pentru copii include diverse prestații de stat: indemnizația pentru copii, venitul pentru cetățeni, asistență socială și părți din pachetul de educație și participare.

Citește și Locul de muncă plătit cu peste 4.000 de lei, pentru care sunt necesare doar 10 clase. Angajatorul asigură și două mese pe zi

Măsura privind ajutorul pentru copii urmează să intre în vigoare din 1 ianuarie 2025. Întâi de toate, proiectul trebuie aprobat și de Bundestag și Bundesrat. Sunt șanse să existe întârzieri fiindcă grupul parlamentar SPD nu vrea momentan ca proiectul să fie discutat cîn Bundestag.

Cine primește ajutorul de bază pentru copii

Așa cum se întâmplă și când vine vorba despre alocația pentru copii, toți copiii de până în 18 ani au dreptul la suma fixă de garanție din ajutorul de bază pentru copii. În anumite condiții, este posibilă o prelungire a plății: stagiarii până la 25 de ani și studenții până la 27 de ani sunt sprijiniți. Copiii adulți care studiază sau se formează ar trebui să primească direct suma.

Ajutorul suplimentar depinde de venitul părinților, dar și de vârsta copilului. Familiile fără posibilități ar trebui să primească alocația suplimentară pentru copii.

Citește și Guvernul vrea să schimbe mecanismul de acordare a alocațiilor pentru copii. Măsura ar intra în vigoare din 2024

Ajutorul de bază pentru copii e format din două părți: o sumă fixă ​​de garanție pentru copii și o sumă suplimentară flexibilă pentru copii. Suma fixă de garanție va înlocui alocația pentru copii (Kindergeld), care este în prezent la 250 de euro de copil pe lună. La fel ca alocația pentru copii, aceasta ar trebui plătită indiferent de venitul părinților. Proiectul de lege prevede ca această sumă fixă de garanție să fie indexată la fiecare doi ani.

Cum se aplică pentru ajutor

Persoanele care doresc să aplice o pot face prin Serviciul pentru Familie al Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Aplicația ar trebui să fie posibilă și prin intermediul unui portal online.