Bani mai mulţi pentru fermieri. Guvernul Orban vrea să aducă Diaspora acasă

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat în dezbaterea din Plenul Senatului a moţiunii simple depusă de parlamentari PSD, ALDE şi afiliaţi grupului social-democrat, că Guvernul Orban are în lucru o strategie de aducere acasă a Diasporei, oferind un salariu de 3.000 de lei în sectorul agricol. 

18 mai 2020, 19:19
Bani mai mulţi pentru fermieri. Guvernul Orban vrea să aducă Diaspora acasă

Ministrul Oros a mai spus că pentru programul de anul acesta se vor aloca 43 milioane de euro şi va avea două componente, astfel încât 50% din această sumă, adică 20 milioane de euro, va fi destinată celor din Diaspora.

„Domnilor, cei care au plecat din păcate în această perioadă, pleacă de ani de zile, ca urmare a contractelor pe care le au cu angajatorii de acolo. Mulţi dintre ei alungaţi de politica păguboasă a PSD-ului, din regiunile pârjolite de baronii voştri. Ce programe aţi gândit voi pentru românii care au plecat să muncească în Europa? Aţi alungat din ţară peste 4 milioane de români, în cei 22 de ani de guvernare, iar acum le propuneţi să cultive acasă sparanghel? Guvernul PNL are în lucru o strategie de aducere acasă a Diasporei ridicând salariul net, în sectorul agricol, la 3.000 de lei. Anul acesta, Programul „Tânărul Fermier” va aloca 43 milioane de euro şi va avea două componente, astfel încât 50% din această sumă, adică 20 milioane de euro, va fi destinată celor din Diaspora”, a spus ministrul Agriculturii.

50 de hectare în arendă sau concesiune pentru beneficiarii programului

„Nu le vom mai da prietenilor voştri pe redevenţe ridicole. Din iunie, vom implementa o schemă de sprijin pentru cei care angajează muncitori zilieri sau sezonieri. Am adoptat Hotărârea Guvernului nr. 356/2020 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară”, a completat el.

Moţiunea a fost adoptată cu 68 de voturi „pentru”, 32 „împotrivă” şi cinci abţineri.

Citeşte şi Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, adoptată de Senat. Parlamentarii cer DEMISIA lui Adrian Oros


loading...