Bani mai mulţi pentru profesori de luna viitoare

Indemnizațiile pentru dirigenție, gradațiile de merit, drepturile pentru învățământ special și simultan se aplică la salariul de bază aflat în plată în prezent, potrivit unui ordin semnat de Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Asta înseamnă o creştere a veniturilor profesorilor, întrucât în prezent aceste drepturi se calculează la nivelul salariilor din 2018.

16 iun. 2021, 16:26
Bani mai mulţi pentru profesori de luna viitoare

Ministrul Educației a semnat astăzi Ordinul 3993 potrivit căruia, începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie 2021, majorările/creșterile salariale (dirigenția, gradația de merit, învățământul special și simultan + control financiar preventiv) prevăzute la art. 4, art. 5 alin (1), art. 7, art. 8 în Anexa I, Capitolul I, Litera B Reglementări specifice personalului didactic din învățământ, respectiv art. 15 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, se aplică la salariul de bază deținut/aflat în plată, anunță portalul scoalaromanească.ro al Federației Sindicale Spiru Haret (FSE Spiru Haret).

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu: Concursul pentru directori de școli 2021 va începe pe 14 septembrie, numirile se vor face înainte de Crăciun

Prevederile art. 14 alin. (3) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se aplică și cadrelor didactice care au obținut gradul  didactic I prin echivalare, anterior datei de 1 iulie 2017, mai precizează sursa citată.

Direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației, unitățile / instituțiile de învățământ preuniversitar / universitar de stat și inspectoratele școlare trebuie să ducă la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. A fost publicat GHIDUL complet pentru examen DOCUMENT