EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. A fost publicat GHIDUL complet pentru examen DOCUMENT

Ministrul Educaţiei a publicat, luni seară, Ghidul informativ pentru examenul de Evaluare Naţională 2021. Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat că tematica de examen a fost adaptată la situaţia acestui an şcolar total atipic, precizând că elevii nu vor mai trece printr-un triaj epidemiologic.

14 iun. 2021, 22:39
EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. A fost publicat GHIDUL complet pentru examen DOCUMENT
EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. A fost publicat GHIDUL complet pentru examen

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Ministerul Educaţiei a publicat Ghidul informativ pentru elevii care urmează să susţină Capacitatea, acesta conţinând date despre condiţiile de examen şi despre desfăşurarea probelor scrise.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Ministerul Educaţiei a publicat GHIDUL complet pentru examen

„Ministerul Educaţiei susţine demersul de informare a elevilor şi părinţilor implicaţi, prin redactarea un ghid informativ destinat candidaţilor care vor susţine evaluarea naţională la finalul clasei a VIII-a (EN VIII) în acest an şcolar (2020 – 2021)”, au transmis, luni seară, reprezentanţii MEN.

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Sorin Cîmpeanu, anunţ privind înscrierea elevilor de clasa a VIII-a la examen

Conform sursei citate, ghidul conţine informaţii utile despre condiţiile de examen (informaţii de natură organizatorică & sanitară) şi despre desfăşurarea propriu-zisă a probelor scrise. De asemenea, sunt incluse informaţii despre modalitatea de evaluare a lucrărilor (contestaţii), dar şi sfaturi privind organizarea timpului de lucru pe durata celor 120 de minute rezervate fiecărei probe.

Ghid Evaluare Naţională 2021 by Loredana Bruma on Scribd

Sorin Cîmpeanu a declarat luni că tematica de examen a fost adaptată la situaţia acestui an şcolar total atipic, precizând că au fost luate măsuri administrative pentru a veni în sprijinul elevilor.

„Este vorba de micşorarea numărului de note necesare încheierii situaţiilor şcolare la minimum două, este vorba de prevederi precum posibilitatea de a face construcţii pe foaie de examen la matematică, geometrie, de a sublinia textele la examenul de limba română. Nu mai sunt considerate semne distinctive, deoarece toţi au posibilitatea să facă acest lucru. Sunt lucruri mici, dar care toate la un loc vin în sprijinul elevilor. Toate aceste recomandări vor face obiectul unui document care va fi postat astă-seară (luni seara – nr.r.) pe site-ul Ministerului Educaţiei”, a spus Cîmpeanu la Antena 3.

Potrivit ministrului Educaţiei, până în prezent s-au înscris 132.630 de elevi pentru Evaluarea Naţională, 90% din totalul celor 147.660 de elevi de clasa a opta. Înscrierile continuă până marţi, la ora 17.00.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că anul acesta elevii care vor susţine examenele naţionale nu vor mai trece printr-un triaj epidemiologic, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.

„Recomandările care vor fi postate astă-seară (luni seara – n.r.) vor face toate acele precizări, fără triaj epidemiologic, termometrizare, se păstrează, însă, distanţarea, se păstrează obligativitatea purtării măştii de protecţie şi aerisirea spaţiilor de clasă. Toate aceste reguli de protecţie sanitară se vor păstra”, a mai spus Cîmpeanu.

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Ce procent de promovare aşteaptă ministrul Sorin Cîmpeanu


loading...
Partenerii noștri