Bănicioiu: Farmaciile, verificate dacă respectă legislaţia privind eliberarea de medicamente compensate

Publicat: Marţi, 04 Noiembrie 2014 17:26 // Actualizat: Marţi, 04 Noiembrie 2014 17:27 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Sănătăţii va demara din această săptămână un amplu control la farmacii pentru a verifica în ce măsură acestea respectă legislaţia şi protocoalele în vigoare privind eliberarea de medicamente compensate, a declarat ministrul de resort, Nicolae Bănicioiu, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Foto: amfms.ro

"Sunt situaţii în care deşi pacienţii sunt beneficiari de medicamente compensate, 100% se duc la farmacie şi de multe ori farmacia le spune: da, dar nu-l avem pe acesta, avem un alt medicament similar ca substanţă activă, dar la un alt preţ. Demarăm cea mai amplă acţiune de control pe fiecare farmacie de acest gen. Le-am retransmis toate procedurile şi toate protocoalele pe care trebuie să le respecte. Există stipulate şi au fost informaţi asupra obligativităţii de a asigura acele medicamente conform raportării preţului de referinţă. Deci, ei ar trebui să aibă medicamentele prescrise de medic la compensare 100%, de exemplu. Adică nu ar mai trebui să existe acea coplată sau acea diferenţă pe care o suportă pacientul", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Citeşte şi Guvernul a aprobat creşterea salariilor personalului medical din reţelele MS, MApN şi MAI

Nicolae Bănicioiu a adăugat că "de săptămâna aceasta fiecare farmacie va fi verificată".

"Dacă nu respectă legislaţia şi regulamentele în vigoare, vor fi sancţionate administrativ fiecare dintre ele", a subliniat ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi Peste 20 de MEDICAMENTE NOI, pe lista actualizată de compensate şi gratuite

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 nov 17:47
...privind eliberarea de medicamente compensate, a declarat ministrul de resort, Citește mai departe… Citeste mai departe: Bănicioiu: Farmaciile, verificate dacă respectă legislaţia...
1
EUR
4.7326
RON
19 Jul
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H