Bănicioiu: Sunt doar un administrator al sistemului sanitar până marţi

Nicolae Bănicioiu a declarat joi la preluarea mandatului de ministru interimar al Sănătăţii că tot ceea ce a făcut Eugen Nicolăescu a fost în acord cu principiile programului de guvernare al USL şi că intenţionează să continue acest program.

27 feb. 2014, 08:52
Bănicioiu: Sunt doar un administrator al sistemului sanitar până marţi

„Tot ceea ce a făcut domnul Nicolăescu până acum a fost de acord cu principiile programului de guvernare al USL şi intenţionez să fac pe mai departe ca acest program să continue. Din start vreau să vă comunic că eu sunt doar un administrator al sistemului până marţi, când va fi învestit noul Guvern şi până atunci obligaţia mea, datoria mea este aceea de a asigura ca oamenii să nu sufere de pe urma schimbărilor politice, să nu fie disfuncţionalităţi în sistem”, a afirmat Bănicioiu, la Ministerul Sănătăţii.

VEZI ŞI Nicolae Bănicioiu: Ieşirea PNL de la guvernare ignoră votul românilor

Întrebat despre controalele care ar trebui să înceapă în spitale din ţară de la 1 martie, verificări promise de fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, el a spus că este un proiect bun, care trebuie continuat.

„Nu aş putea să vă spun ce se va întâmpla după marţi, dar ca părere personală, eu cred că acesta este un proiect foarte bun şi care cred că trebuie continuat. Nu sunt foarte mulţi bani în sistem, dar curăţenie în spitale şi în instituţiile medicale poate fi făcută de multe ori chiar şi cu bani puţini, atât cât am în putere o voi încuraja, o voi impulsiona”, a susţinut Bănicioiu.

Despre cazul Institutului Cantacuzino, ministrul interimar a precizat că nu doreşte să se pronunţe până nu vede raportul de la OMS, care va ieşi în câteva zile.

La rândul său, Eugen Nicolăescu a declarat că a stabilit cu Nicolae Bănicioiu să aibă o legătură foarte strânsă pentru o perioadă de timp.

„Am avut o discuţie de circa o jumătate de oră cu domnul ministru şi am încercat să îi prezint pe scurt principalele probleme pe care cred eu că dumnealui trebuie să le privească prioritar în perioada următoare, unele dintre ele sunt şi cu termene scadente. Am stabilit să avem o legătură foarte strânsă pentru o perioadă de timp, pe măsură ce dumnealui trebuie să intre în toate problemele, destul de complicate, pe care le ştiţi ale domeniului sănătăţii şi va reuşi să le stăpânească aşa cum trebuie. I-am exprimat disponibilitatea şi a echipei care a lucrat cu mine să stea la dispoziţia dumnealui cât va crede de cuviinţă, tocmai pentru a lua proiectele din mers şi a le duce mai departe”, a spus Nicolăescu.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a preluat joi interimatul Sănătăţii de la Eugen Nicolăescu, care se afla la conducerea ministerului din 7 noiembrie 2012.