Nicolae Bănicioiu: Ieşirea PNL de la guvernare ignoră votul românilor

"Sunt dezamăgit de decizia domnului Crin Antonescu de a părăsi guvernarea, în plină relansare economică a ţării. Hotărârea este explicabilă strict dintr-o perspectivă electorală şi numai prin optica unor intenţii politice personale. Consider că un astfel de gest politic ignoră votul românilor şi speranţa lor într-un viitor mai bun. Este clar că USL a avut o misiune pe care şi-a asumat-o în 2012 şi rămâne ca Uniunea Social-Democrată să o ducă mai departe, pentru români şi pentru ţară", a precizat Nicoale Bănicioiu într-un comunicat de presă.

26 feb. 2014, 17:05
Nicolae Bănicioiu: Ieşirea PNL de la guvernare ignoră votul românilor

Premierul Victor Ponta spune că decizia PNL de a ieşi de la guvernare l-a afectat şi că va fi bucuros atunci când Uniunea Social Liberală va fi refăcută. Ruperea USL este privităp cu nostalgie şi de Bănicoiu: „Nu există nimic ce poate fi reproşat PSD în relaţia cu PNL, în perioada existenţei USL. Am acceptat paritate în USL şi în Guvern, deşi aceasta nu reflecta raporturile de forţe din Parlament. Am tolerat atacurile personale lansate constant la adresa premierului şi a PSD, pentru că am considerat că este mai importantă funcţionarea USL. De altfel, numai aseară, în conferinţa de presă în care a anunţat ruperea USL, domnul Crin Antonescu a avut 22 de atacuri la adresa premierul Ponta şi doar două referiri la Traian Băsescu. Cu dezamăgire, constat drept evident faptul că Traian Băsescu nu mai este inamicul politic al lui Crin Antonescu.

Consider că USL înseamnă nu doar alianţa unor partide, ci și un program de guvernare şi nişte măsuri politice responsabile, implementate de Guvernul condus de Victor Ponta. Rezultatele acestora sunt incontestabile: una dintre cele mai mari creşteri economice din UE, 100.000 de noi locuri de muncă, producţie industrială crescută cu 7% în 2013 şi cea mai mică rată a inflaţiei de după Revoluţie. Acestea sunt rezultatele aduse românilor de USL, rezultate confirmate de Comisia Europeană, care a revizuit în sus prognoza de creştere economică pentru 2014 a României. Aceasta este guvernarea pe care PNL a decis s-o părăsească, în scopuri tulburi, cunoscute doar de preşedintele său.

Am certitudinea că PSD şi premierul Victor Ponta au făcut tot ceea ce s-a putut pentru a continua proiectul Uniunii Social-Liberale. Amintesc, în acest sens, apelul premierului de ieri către partenerii liberali. A fost o încercare demnă de a salva un proiect important din istoria ţării noastre. În mod personal, le mulţumesc tuturor membrilor PSD și PNL care au crezut în USL şi care au depus toate eforturile pentru ca aceasta să funcţioneze. În timp ce alţii au fost atraşi de cântecul de sirenă al preşedintelui Băsescu, am încrederea că USD va prelua cu succes guvernarea şi va continua să facă bine românilor”, a precizat Nicolae Bănicioiu.