Banii ar putea transmite coronavirusul. Chinezii dezinfectează banii pentru a limita epidemia

Ceea ce până nu demult era subiect de glume, respectiv transmiterea coronavirusului prin intermediul bancnotelor, se pare că este un fapt cât se poate de real. Cercetări de ultimă oră ar fi arătat, potrivit presei străine, că acest coronavirus nou din China s-ar transmite și prin intermediul banilor, nu doar prin contactul cu material biologic infectat – din strănut sau tuse de la o persoană infectată. Ca măsură disperată de limitare a epidemiei de COVID-19, chinezii dezinfectează banii.

05 mart. 2020, 08:28
Banii ar putea transmite coronavirusul. Chinezii dezinfectează banii pentru a limita epidemia

Coronavirusurile sunt un grup mare de virusuri care pot fi găsite printre animale, iar în cazuri rare pot ajunge la oameni. Până acum, cercetătorii nu au determinat de unde anume provine COVID-19, însă studiile anterioare sugerează că MERS a fost un coronavirus transmis de la cămilă la om, iar în privinţa SARS, suspiciunile au fost că zibetele au fost responsabile pentru epidemie, citeaza Digi24.ro.

Despre aceste coronavirusuri umane, SARS şi MERS, s-a confirmat că persistă pe multe tipuri de suprafeţe, inclusiv pe metal, sticlă sau plastic, timp de cel puţin 9 zile dacă acea suprafaţă nu a fost dezinfectată.

Rezistenţa lui Covid-19 pe suprafeţe a fost studiată de cercetătorii prin studiul lui SARS, despre care dr. Charles Chiu, profesor la Universitatea din California, spune că este cel mai apropiat coronavirus de cel din Wuhan, conform testelor.

Pe de altă parte, din informaţiile de până acum, coronavirusurile nu sunt foarte rezistente pe suprafeţe.

„Desigur, este posibil ca cineva să ia Covid-19 prin atingerea unei suprafeţe sau a unui obiect care are virusul pe el şi atingerea ulterioară a feţei, gurii sau nasului, însă acesta nu este principalul mod prin care virusul se răspândeşte’, a transmis CDC.

China ia măsuri disperate pentru stoparea răspândirii coronavirusului COVID-19

Banca centrală chineză va începe curățarea efectivă a banilor aflați în circulație pentru a opri răspândirea coronavirusului COVID-19, cu lumină ultravioletă sau la temperaturi ridicate. COVID-19 poate fi eliminat și cu dezinfectanți comuni.

Atunci când va fi posibil, a anunțat banca centrală din China, vor fi introduse noi bancnote în circulație.