Banii europeni se duc pe salarii exorbitante date pe ochi frumoşi VIDEO

Publicat: Sâmbătă, 10 Martie 2012 12:48 // Actualizat: Sâmbătă, 10 Martie 2012 18:04 // Sursa: România TV

De exemplu, un fost instructor auto ţine acum cursuri IT pe un salariu de aproape 10 mii de euro lunar. Aşa funcţionează centrul de pregătire de la Râşnov care, oficial, a absorbit 10 milioane de euro, bani nerambursabili. De aici, din salariile umflate, lua Silviu Bian, fostul şef ANOFM, şpagă lunar.

Centrul de pregătire de la Râşnov al ANOFM are în derulare două proiecte în valoare totală de 10 milioane de euro. 75% din bani sunt de la Uniunea Europeană, nerambursabili, restul de 25% ar fi trebuit să provină de la ANOFM. Pentru cele 25 de procente pe care trebuia să le aprobe Silviu Bian, angajaţii de la Râşnov dădeau lunar şpagă o parte din venituri.

"Încă de la angajare, dl Ristea Cristache, manager de proiecte, mi-a adus la cunoştinţă că jumătate din suma pe care o voi primi lunar trebuie să i-o dau pentru a-i fi remisă preşedintelui ANOFM, Bian Silviu", a declarat Gabriela Şuvăr, expert tehnic.

Angajaţii au acceptat să dea mită pentru că veniturile erau exorbitante. Salariile erau cuprinse între 90 şi 400 de milioane de lei vechi pentru un singur proiect. La Râşnov, se derulau, însă, două proiecte, astfel că sumele care se adunau depăşeau lejer 10 mii de euro lunar.

Însuşi Silviu Bian, preşedintele ANOFM, a recunoscut judecătorilor că el a intervenit pentru 3 persoane.

Ultimul, Ioan Căliman, a fost consilierul personal al lui Bian. Un alt coleg era o rudă a primarului din Râşnov. Maria şi Bogdan Benea sunt mamă şi fiu angajaţi pe ochi frumoşi, aşa cum au şi recunoscut în faţa judecătorilor.

"Fiul meu a avut o şcoală de şoferi unde a avut-o ca elevă pe Dimitriu Irina (n.r. manager de proiect), astfel începând relaţia cu aceasta şi, ulterior, propunerea de angajare. Am urmat Facultatea de maşini şi utilaje Braşov şi am făcut cursuri de contabilitate, iar fiul Facultatea de Mecanică. Natura atribuţiilor mele în cadrul proiectelor ţinea mai mult de contabilitate, iar Bogdan era administratorul firmei şi ţinea cursuri IT", a declarat Maria Benea, potrivit dosarului DNA.

Salariile erau umflate tocmai pentru mita şefilor, însă jaful pe fonduri europene nu se opreşte aici. În faţa magistraţilor, după ce a fost eliberat din arest, Silviu Bian a recunoscut: firma care a câştigat cele două proiecte nu aparţine administratorului din acte, ci unui angajat al AJOFM Braşov, Ristea Cristache, care îi aducea lui cota lunară de şpagă.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANOFM Banii europeni IT pile Râşnov
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 mar 18:16
Răspunde | Votează email 0 email
Cristea
La fel se face si la Bucuresti cu proiectele. Numai pentru o luna o fosta angajata a lui Bianu ia 400 milioane lei vechi, adica putin sub 10000 euro. Ia priviti aici ce sume se platesc la unii:
http://www.anofm.ro/situa%C5%A3ie-pl%C4%83%C5%A3i-9-03-2012
10 mar 18:01
Răspunde | Votează email 0 email
FLORIN
e urat,,,,./...eu daca pun un proiect sa obtin aceste fonduri pe buna dreptate nu mi se aproba ....dar acestor puscariasi hoti da
10 mar 14:21
...din acte, ci unui angajat al AJOFM Braşov, Ristea Cristache, care îi aducea lui cota lunară de şpagă. Sursa ...
10 mar 14:21
...din acte, ci unui angajat al AJOFM Braşov, Ristea Cristache, care îi aducea lui cota lunară de şpagă. Sursa ...
10 mar 13:13
Răspunde | Votează email 0 email
Mar
Sariti, talharii!!!! Ne mai miram de ce olandezi nu ne vor in senghen, mare rusine....
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H