Banii intră pe card de la Guvern. Se dau 15.000 de lei, dar s-au schimbat regulile

Programul prin care sunt sprijinite financiar cuplurile infertile, îmbunătăţit. Perioada în care pot fi trimise completări ale dosarului creşte de la 5 la 15 zile şi va fi lansată o platformă digitală pentru depunerea dosarelor.

09 iun. 2023, 09:48
Banii intră pe card de la Guvern. Se dau 15.000 de lei, dar s-au schimbat regulile
Gabriela Firea a făcut anunţul

Ministrul Gabriela Firea anunţă îmbunătăţirea programului  de la Guvern prin care sunt sprijinite financiar cuplurile infertile. Perioada în care pot fi trimise completări ale dosarului creşte de la 5 la 15 zile şi va fi lansată o platformă digitală pentru depunerea dosarelor.

Vouchere sociale de 250 de lei. Intra banii, verificaţi cardurile peste câteva zile, anunţ oficial de la Guvern

Programul prin care sunt sprijinite financiar cuplurile infertile, îmbunătăţit

Ministrul Gabriela Firea anunţă că modificările vizează doar dosarele depuse după publicarea noului regulament, iar pentru dosarele deja depuse se foloseşte regulamentul acum în vigoare.

Schimbări în urma analizării a peste 7.600 de dosare:

– lansăm o platformă digitală pentru depunerea dosarelor, în paralel cu transmiterea pe email-ul cunoscut deja. Va fi interzisă, însă, transmiterea dublată a dosarelor.

– majorăm de la 5 la 15 zile perioada în care pot fi trimise completări ale dosarului, dacă se constată documente lipsă sau completate greşit.

– unitate medicală poate fi schimbată doar până când solicitantul este declarat eligibil

– farmaciile sau clinicile care solicită taxe în plus beneficiarilor vor fi excluse din program.

– reînscrierea în program se poate face numai după finalizarea fără succes a unei proceduri de fertilizare in vitro, în baza unor documente medicale.

Vouchere noi pentru români. Se dau 4000 de lei GRATIS de la stat, dar lista beneficiarilor e scurtă
„Proiectul noului regulament se află în consultare publică pe site-ul Ministerului Familiei pentru următoarele 10 zile. REPET, aceste modificări se aplică doar pentru dosarele depuse după publicarea în Monitorul Oficial a noilor reguli. În curând, vom completa hotărârea de Guvern prin care a fost aprobat programul pentru a le permite şi doamnelor sau domnilor, cetăţeni români, care au parteneri de altă naţionalitate dar locuiesc în România să beneficieze de sprijin. Am primit până acum peste 16.000 de mesaje, însă nu toate au fost dosare propriu-zise sau documente dublate. Suntem la zi cu înregistrarea şi avem circa 8.000 de dosare, iar peste 7.600 dintre ele au fost deja analizate. De asemenea, 4.200 de contracte au fost transmise către beneficiari pentru semnare şi aproape 3.000 de vouchere au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari. Prin Programul naţional pentru creşterea natalităţii sprijinim cuplurile infertile cu 15.000 de lei pentru fiecare procedură de fertilizare in vitro, până la maximum trei pe an. Mă bucur că aceste vouchere sunt din ce în ce mai folosite în farmacii şi clinici. Avem deja câteva zeci de doamne care au sarcini în evoluţie şi abia aştept să dau tuturor veşti despre bebeluşii, când vor veni pe lume”, scrie Firea pe pagina sa de Facebook.