Banii pentru bursele medicilor rezidenţi au fost viraţi

Ministerul Sănătăţii a virat, miercuri, Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi fondurile necesare achitării burselor medicilor rezidenţi. Aceştia ameninţaseră că vor da în judecată ministerul dacă nu îşi vor primi banii.

06 mart. 2014, 10:31
Banii pentru bursele medicilor rezidenţi au fost viraţi

Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Iaşi, a declarat că instituţia a direcţionat, miercuri, banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii către spitale, scrie ziaruldeiasi.ro. George Grădinariu, medic rezident în anul al III-lea, la specializarea Chirurgie cardiovasculară de la Institutul de Bolli Cardiovasculare din Iaşi, a pus că nu mai sunt probleme şi că unor rezidenţi le-au intrat deja banii în conturi.

Citeşte şi Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească medicii şi farmaciştii pentru a primi bursa de rezidenţiat

Bursele, care au valoarea de 670 de lei, au fost promise studenţilor în luna noiembrie a anului trecut, când a fost publicată Oronanţa de Urgenţă 103/2013, care a stabilit că, „începând cu data de 1 ianuarie 2014, medicii rezidenţi, medicii dentişti rezidenţi şi farmaciştii rezidenţi din unităţile sanitare de stat beneficiază de o bursă de rezidenţiat în cuantum lunar de 670 de lei”.

Reprezentanţii rezidenţilor din Iaşi precizaseră luni că, în condiţiile în care „nimeni nu este dispus să îşi asume responsabilitatea pentru nerespectarea textului legii”, care prevede ca bursele să fi intrat în conturile rezidenţilor începând cu luna ianuarie, vor lua în vedere trimiterea ministerului în judecată.

Citeşte şi Veşti excelente pentru medicii rezidenţi, profesori şi aleşii locali. Decizie luată în Parlament