Banii pentru naveta la școală vor fi dați elevilor în avans, pe 25-28 ale lunii pentru luna următoare – proiect

După ce Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care este majorată de patru ori suma pentru decontarea transportului elevilor care învaţă în altă localitate decât cea de domiciliu, un proiect de ordin de ministru vine cu modificări privind modalitatea de calculare și decontare a sumelor de transport pentru elevi.

21 nov. 2022, 11:08
Banii pentru naveta la școală vor fi dați elevilor în avans, pe 25-28 ale lunii pentru luna următoare – proiect

Aproape 200 de mii de elevi în România fac naveta în anul școlar 2022-2023, potrivit estimărilor făcute de Ministerul Educației. Un proiect de ordin de ministru cu modalitatea de calculare și decontare a sumelor de transport pentru elevi, care pune în aplicare recenta ordonanță de urgență 159/2022, obţinut de Edupedu.ro,  prevede că banii de transport pentru elevii pot fi obţinuţi în avans fără să mai fie justificați de către elevi, decât în cazurile în care sumele sunt suplimentate sau în cazul în care este vorba despre elevi care stau în internate sau în gazdă.

Citeşte şi: Mai mulţi bani pentru transportul elevilor care învaţă în altă localitate decât cea de domiciliu. Cum se face decontarea

În rest, pentru elevii care fac naveta zilnic, aceștia au opțiunea să ia banii în avans pentru transport. Îi pot folosi fie la transportul cu mijloace personale, fie pentru achiziție de bilete sau abonamente. Sumele vor fi primite la finalul fiecărei luni conform proiectului de ordin.

Tot ce trebuie să facă este să depună o cerere la școală în care să precizeze distanța dintre casă și școală.

Citeşte şi: Ministerul Educației a fost amendat cu 10.000 de lei pentru eliminarea unei burse de ajutor social

Cu alte cuvinte, banii pentru transport pentru elevii care au domiciliul în altă localitate decât cea în care este școala vor fi acordați lunar între 25-28 ale lunii, pentru luna următoare, pe baza unor cereri pe care elevii le depun la școală lună de lună până pe data de 10, fără să mai fie necesare documente justificative, cum ar fi bilete sau abonamente, pentru decontare.