Ministerul Educației a fost amendat cu 10.000 de lei pentru eliminarea unei burse de ajutor social

CNCD a amendat Ministerul Educației după ce a luat decizia de a elimina o bursă de ajutor social acordată elevilor.

16 nov. 2022, 20:55
Ministerul Educației a fost amendat cu 10.000 de lei pentru eliminarea unei burse de ajutor social

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a sancționat Ministerul Educației Naționale cu o amendă în valoare de 10.000 de lei, din cauza eliminării bursei de ajutor social acordate elevilor care învață într-o unitate școlară care nu se află în localitatea de domiciliu, potrivit AGERPRES.

„Fapta Minsterului Educației Naționale prin care a eliminat acordarea bursei de ajutor social elevilor care învață într-o unitate școlară aflată într-o altă localitate decât cea de domiciliu constituie faptă de discriminare potrivit art. 1 alin. (2) lit. e., art. 2 alin.  (1), alin. (3), art. 10 lit. h, art. 11 alin. (1). Se sancționează cu amendă contravențională în cuantum de 10.000 de lei Ministerului Educației Naționale, se stabilește un termen de monitorizare de 6 luni pentru eliminarea faptei de discriminare”, a transmis CNCD, prin intermediul unui comunicat de presă.

Citește și: Ministerul Educaţiei cere inspectoratelor şcolare ca şcolile să-și păstreze orarul normal: „Orice MINUT de școală contează”

Hotărârea de constatare a fost luată în unanimitate de cei prezenți (8), sancțiunea fiind stabilită cu 5 voturi „pentru” și 3 „împotrivă”.

În septembrie, Ministerul Educației a luat decizia de a elimina bursa socială pentru elevii din mediul rural care urmează cursurile liceale în altă localitate, prin intermediul unui ordin de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citește și: BURSE 2022. Se schimbă criteriile, elevii nu mai pot cumula două tipuri de burse