Bank of America: Criza gazelor din UE a trecut de la un scenariu „rău” la un scenariu „teribil”

Criza gazelor din Uniunea Europeană a trecut la un scenariu „teribil”, informează Business Insider, citând date de la Bank of America.

01 aug. 2022, 20:28
Bank of America: Criza gazelor din UE a trecut de la un scenariu „rău” la un scenariu „teribil”

„În ultima lună, situația gazelor din Europa s-a mutat rapid de la scenariul „rău” la unul „teribil”. Cu Nord Stream operând la 20% din capacitatea sa, stocurile de iarnă ar putea să nu fie suficiente, iar UE plănuiește acum o raționalizare a cererii pe scară largă”, scrie Business Insider.

Criza gazelor naturale din Europa se înrăutățește din ce în ce mai mult, a constatat Bank of America. Într-o notă de cercetare dată publicităţii  luni, banca de investiții a evidențiat acțiunile Rusiei de a limita aprovizionarea în regiune, adăugând că stocurile de iarnă ar putea scade.

Situația gazelor europene trece rapid de la scenariul nostru „rău” la „teribil” în ultima lună”, a transmis banca, citată de Bussines Insider.

Citeşte şi Avertisment apocaliptic de la Ursula von der Leyen, pentru toţi cetăţenii Europei: „Să ne pregătim pentru situaţia cea mai rea”

Rusia a zguduit piețele energetice de când a invadat Ucraina, în 24 februarie, și, mai recent, a zguduit Europa după ce a limitat aprovizionarea cu gaze naturale în regiune. În iulie, gigantul energetic de stat al Rusiei, Gazprom, a redus fluxurile de gaze la doar 20% pe conducta Nord Stream, la o săptămână după ce redusese complet fluxurile pentru o perioadă de întreținere de 10 zile.

Rusia este cel mai mare furnizor individual de energie din Europa și reprezintă 40% din consumul de gaze naturale din regiune.

Cu debitele conductei Nord Stream 1 la 20% din capacitate, stocarea acumulată în timpul iernii ar putea fi insuficientă, iar UE plănuiește acum raționalizarea pe scară largă a consumului de gaze.

Citeşte şi În Moldova se întamplă acum ce va urma în Romania la iarna! S-au dublat prețurile la gaze într-o singură lună!