În Moldova se întamplă acum ce va urma în Romania la iarna! S-au dublat prețurile la gaze într-o singură lună!

Republica Moldova va cumpăra gaz de la compania Gazprom cu 1458,5 dolari pentru mia de metri cubi, preţ cu 478 de dolari mai mult față de luna iulie, când gazul a fost cumpărat cu 980 de dolari pentru mia de metri cubi.

01 aug. 2022, 16:35
În Moldova se întamplă acum ce va urma în Romania la iarna! S-au dublat prețurile la gaze într-o singură lună!

În prezent, cetățenii Republicii Moldova plătesc 18 lei și 60 de bani cu TVA inclus pentru un cub de gaze naturale. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, pe 31 mai, noul tarif la gaze naturale de 17 lei și 24 de bani (fără TVA) ceea ce constituie 18 lei și 60 de bani cu TVA inclus. Tariful este afișat în facturi începând cu 1 iunie.

În luna august, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate Republicii Moldova în conformitate cu termenii contractului cu CSP „Gazprom” se va ridica la 1458,5 dolari SUA la mia de metri cubi”, a declarat luni Vadim Ceban, președintele Consiliului de administrație al SA „Moldovagaz”.

Citeşte şi Ursula von der Leyen jură că a renunțat la consumul de gaze: „Acasă folosim asta” / Bruxellesul strânge cureaua în toată Europa

În iulie, Moldovagaz a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică o nouă majorare a tarifului la gaz.

20 de lei și 61 de bani (fără TVA) sau 22 de lei și 27 de bani cu TVA inclus. Atât ar urma că plătească consumatorii pentru un metru cub de gaze naturale începând cu 1 august curent. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat joi, 14 iulie, proiectul de hotărâre privind aprobarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz” în contextul obligației de serviciu public.

Mai exact, cetățenii ar putea plăti cu 3 lei și 66 de bani mai mult decât în prezent pentru un metru cub de gaze naturale, scrie zgd.md.

Citeşte şi Preţul gazelor sare în aer după ce Rusia a „raţionalizat” livrările către Europa. La iarnă, gaze cu porţia