Banner UNPR, afişat în şcoală la un eveniment sportiv

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a cerut, luni, destituirea directorului unei şcoli generale din municipiul Suceava care a permis ca în sala unde se află bazinul de înot şi unde s-a desfăşurat în week-end o competiţie şcolară să fie amplasat un banner al UNPR,informează Mediafax.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 17:18
Banner UNPR, afişat în şcoală la un eveniment sportiv

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a spus, într-o conferinţă de presă, că în week-end a asistat la un concurs şcolar de înot la care lua parte şi fiica lui şi a constatat cu surprindere că în incinta sălii bazinului de înot, care aparţine Şcolii generale nr. 3 din municipiu, a fost amplasat un banner al UNPR.

Este inadmisibil să se ajungă până la astfel de gesturi. Cer UNPR să-şi retragă imediat banner-ul de acolo, iar inspectorul şcolar general să demită directorul acestei şcoli generale pentru că a permis ingerinţe politice într-o şcoală„, a spus Băişanu.

El a subliniat că atunci când a văzut banner-ul UNPR şi-a adus aminte de perioada când era elev, iar în şcoală vedea peste tot chipul „Stejarului din Scorniceşti”, steagurile PCR sau stema PCR.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Petru Carcalete, a spus că a aflat de la ziarişti despre această situaţie. „Vom analiza să vedem cum s-a întâmplat aşa ceva”, a spus Carcalete.

Preşedintele UNPR Suceava, Cătălina Vartic, a declarat că UNPR a fost sponsor al unui concurs organizat de Asociaţia judeţeană de nataţie.

Ea a arătat că UNPR Suceava a sprijinit şi va sprijini sportul, cu toate formele sale de manifestare, motiv pentru care a organizat în ultimii ani Cupa Mărţişorului la Fotbal, Crosul Tineretului şi a fost alături de nenumărate ori de organizatori la evenimente sportive.

Vartic a precizat că cea de-a 19-a ediţie a Concursului de înot „Cupa Bucovinei” care s-a desfăşurat în week-end la Şcoala Generală nr. 3 a fost organizată de Asociaţia Judeţeană de Nataţie Suceava, care a închiriat bazinul pe perioada desfăşurării concursului, iar UNPR Suceava a fost unul dintre sponsori. „Situaţia a fost remediată şi noi rămânem fideli ideii de sprijin acordat formelor de manifestare sportivă şi faptului că în şcoală nu se face politică„, a spus preşedintele UNPR Suceava.