Bară la bară, spre munte. Coloane de maşini în zona staţiunilor montane

Trafic aglomerat pe drumul spre munte. Din cauza numărului mare de autovehicule, circulaţia pe DN1  se desfăşoară îngreunat. În zona localităţilor Comarnic, Sinaia şi Buşteni se circulă în coloană.

RomaniaTV.net
29 dec. 2011, 10:53
Bară la bară, spre munte. Coloane de maşini în zona staţiunilor montane

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier s-a intensificat în cursul după-amiezii pe autostrăzi şi principalele drumurile naţionale.

Deşi carosabilul este umed sau parţial acoperit cu zapadă pe numeroase artere rutiere, nu sunt semnalate evenimente care să îngreuneze sau să blocheze circulaţia. Pe aceste tronsoane, lucrătorii de la drumuri au împrăştiat material antiderapant, însă conducătorii auto trebuie să manifeste prudenţă sporită, să adapteze viteza la particularităţile carosabilului şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare ale autovehiculelor.

Cele mai importante artere rutiere pe care există astfel de probleme sunt:  în judeţul Gorj, DN67C Novaci – Rânca;  în judeţele Hunedoara şi Vâlcea, DN7A Groapa Seacă – Jieţ, respectiv Vidra – Obârşia Lotrului.

Traficul rutier pe DN1, în zona staţiunilor montane prahovene şi braşovene, se desfăşoară îngreunat din cauza numărului mare de autovehicule care se îndreaptă dinspre capitală către Braşov. În zona localităţilor Comarnic, Sinaia şi Buşteni se circulă în coloană.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto ca în timpul deplasărilor să folosescă luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, să circule cu viteză în limitele prevăzute de lege, adaptată permanent stării carosabilului şi condiţiilor de trafic şi să efectueze fiecare manevră doar după o atentă asigurare.

De asemenea, pietonii trebuie să aibă o conduită preventivă înaintea efectuării oricărei traversări. Evitarea implicării în evenimente rutiere care să le afecteze integritatea fizică sau, mai grav, care să ducă la pierderea vieţii, depinde de modul în care se face asigurarea înaintea traversării şi de locul prin care se efectuează manevra (doar locurile marcate, la culoarea verde a semaforului).