Barack Obama a decorat-o pe Meryl Streep: „Am spus public: O iubesc pe Meryl Streep. Soţul ei ştie” FOTO

Preşedintele Barack Obama a acordat luni Medalia Libertăţii, cea mai înaltă distincţie civilă americană, unui număr de 18 personalităţi printre care actriţa Meryl Streep, mărturisind că are o admiraţie fără limite pentru actriţa din "Out of Africa", relatează AFP.

25 nov. 2014, 13:29

„Am spus public: O iubesc pe Meryl Streep. O iubesc. Soţul ei ştie. Michelle ştie. Niciunul dintre ei nu poate face nimic”, a spus Obama zâmbind, la o ceremonie la Casa Albă.

„Ea a cântat ABBA, ceea ce nu este nimic. A învăţat vioara, a jucat rolul unei călugăriţe, a înfruntat un leu, a stăpânit toate accentele pământului”, a enumerat preşedintele american, subliniind adevăratul dar al actriţei ce a primit trei Oscaruri.

„Meryl este cu adevărat o mare doamnă a Americii”, a concluzionat el.

Meryl Streep, 65 de ani, a câştigat două premii Oscar pentru cea mai bună actriţă în „Alegerea Sofiei” /”Sophie’s Choice”/ în 1983 şi „Doamna de Fier” în 2012. În 1980, ea a primit Oscarul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar în „Kramer contra Kramer”.

Obama l-a decorat de asemenea pe cântăreţul Stevie Wonder, amintindu-şi că albumul „Talking Book” a fost primul pe care l-a cumpărat vreodată. „Aveam 10 ani, poate 11, l-am cumpărat cu banii mei de buzunar, care nu erau mulţi”, a povestit el.

Scriitoarea Isabel Allende, democratul John Dingell, ales în Camera Reprezentanţilor din 1955, şi economistul Robert Solow au fost de asemenea printre persoanele decorate cu Medalia Libertăţii.