Barack Obama: Criza politică i-a încurajat pe duşmanii SUA

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat, joi, că nu există "niciun câştigător" în criza politică care tocmai s-a încheiat în SUA, avertizând că astfel de disfuncţionalităţi îi încurajează pe "duşmanii" Statelor Unite.

RomaniaTV.net
17 oct. 2013, 19:51
Barack Obama: Criza politică i-a încurajat pe duşmanii SUA

Preşedintele Barack Obama a estimat că, în criza politică din Statele Unite nu a existat niciun câştigător, ci, din contră, astfel de crize i-ar putea încuraja peduşmanii Statelor Unite. „Disfuncţionalităţile politice îi încurajează pe duşmanii noştri şi îi slăbesc pe prietenii noştri”, a declarat el, la Casa Albă.

La o zi după ce Congresul a ajuns la un acord care înlătură, temporar, pericolul intrării în incapacitate de plată a SUA, liderul de la Casa Albă a lansat un apel aleşilor americani să pună capăt confruntărilor dintre ei şi să voteze un buget pe termen lung, pentru a da mai multă „certitudine” operatorilor economici.

„Să fie clar. Nu există niciun câştigător aici. (…) Probabil că nimic nu a făcut mai mult rău economiei noastre şi credibilităţii noastre în lume decât pericolul la care am asistat în ultimele săptămâni”, a spus Obama, informează Agerpres.