Barack Obama denunţă obsesia lui Donald Trump de a ridica ziduri împotriva imigranţilor

"Măreția Americii nu provine din construirea de ziduri. Măreția noastră provine din construirea de oportunități", a declarat joi președintele Barack Obama, criticând propunerile privind imigrația ale magnatului imobiliar Donald Trump, candidat la învestitura republicană pentru alegerile prezidențiale.

09 oct. 2015, 07:05
Barack Obama denunţă obsesia lui Donald Trump de a ridica ziduri împotriva imigranţilor

Miliardarul, în fruntea sondajelor în tabăra republicană, a promis, dacă va fi ales, să expulzeze imigranții sosiți ilegal în țară și să construiască un zid la frontiera dintre Mexic și Statele Unite care să fie plătit de autoritățile mexicane, potrivit Agerpres.

„Sentimentul anti-imigranție care poluează dezbaterea politică nu este ceva nou, însă este greșit”, a declarat Obama, la gala anuală a Asociației Aleșilor Hispanici, organizată la Washington.

„Să conduci nu înseamnă să insufli intoleranță și apoi să iei un aer surprins atunci când se produce un incendiu”, a continuat el, fără a-l numi pe Donald Trump.

Președintele american a denunțat, de asemenea, logica constând „în a spune lucruri incendiare, apoi să afirmi că nu este ceea ce am vrut să spun, apoi să repeți aceleași lucruri la nesfârșit”.