Barack Obama, în situaţii JENANTE: Liderul de la Casa Albă abia îşi ţine echilibrul. Nu e singurul FOTO VIDEO

Liderul de la Casa Albă a făcut feţe feţe după ce s-a întors d la o partidă de golf. Când a dat să iasă din avion, Barack Obama s-a grăbit şi picioarele i-au alunecat pe marginea treptelor aeronavei. A alunecat şi a fost la un pas de o "cădere liberă".

30 mart. 2015, 17:49

Barack Obama tocmai se întorcea în Washington din Florida, unde călătorise pentru a juca golf. Când s-a deschis uşa aeronavei, preşedintele american a dat să iasă cât mai repede, dar nu a nimerit treapta. Piciorul i-a alunecat pe marginea treptei şi Obama era gata să se prăbuşească. Dar agil cum este, liderul de la Casa Albă s-a prins imediat cu mâinile de balustradele scării avionului şi s-a redresat.

Deşi cel mai puternic om al planetei a fost pus într-o situaţie jenantă, a reuşit să îşi pună în evidenţă calităţile de sportiv: a zâmbit şi a continuat să coboare în viteză treptele aeronavei prezidenţiale, Air Force One. După ce a coborât, i-a salutat în viteză gărzile prezidenţiale şi s-a urcat în maşina care îl aştepta pe aeroport.

Dar, ştiind cum să iasă cât mai bine din situaţii de acest fel, el s-a redresat rapid şi a coborât treptele aeronavei prezidenţiale, Air Force One.

Au mai păţit-o şi alţii

Întâmplarea lui Obama nu este însă unică. Şi alţi şefi de stat au trecut prin experienţe asemănătoare. Dar nu toţi au văzut însă paretea amuzantă a întâmplării. Unii dintre ei chiar s-au supărat de-a binelea.

Este şi cazul celui mai bătrân lider african, preşedintele din Zimbabwe, Robert Mugabe. Luna trecută a fost filmat când s-a împiedicat şi a căzut, după ce ţinuse o cuvântare în faţa participanţilor la o manifestaţie.

Reacţia lui Mugabe a fost însă total diferită de cea a lui Obama. Liderul african, în vârstă de 91 de ani, le-a ordonat gărzilor lui de securitate să îi oprească pe fotografi şi să îi forţeze să şteargă imaginile cu episodul dezolant experimentat de Mugabe.