Barack Obama, întâmpinat de un prinţ în pijama. Imaginea cu prinţul George a cucerit presa din întreaga lume

La o zi după ce a împlinit 90 de ani, regina Marii Britanii i-a primit la castelul Windsor pe Barack Obama şi pe soţia lui, Michelle. Cel mai puternic om al planetei a fost de asemenea întâmpinat de un prinţ în pijama. S-a întâmlat la Kensington, reşedinţa ducelui şi ducesei de Cambridge, care au fost gazdele unui dineu în cinstea cuplului prezidenţial. Preşedintele american se află într-un turneu de trei zile în Regatul Unit, unde a militat pentru rămânarea Marii Britanii în Uniunea Europeană.

23 apr. 2016, 08:58

Imaginea cu prinţul George în pijama, cu halat şi şoşoni, în timp ce dă mâna cu preşedintele american, a cucerit presa din întreaga lume. Dată fiind vizita distinsului oaspete, micul prinţ a avut voie să se culce mai târziu, pentru a-l cunoaşte pe Barack Obama.

Nu este clar despre ce au discutat şeful Casei Albe şi prinţul George, dar fiul lui William pare impresionat de Obama. De altfel, e ştiut că Barack Obama are mare succes la copii.

Preşedintele şi Prima Doamnă au ajuns la domeniul regal la bordul unui elicopter şi au fost întâmpinaţi la scară nu doar de regină, ci şi de prinţul consort Filip, în vârstă de 94 de ani. De altfel, acesta a fost cel care a condus maşina cu care cei patru au ajuns la castel, unde au luat prânzul împreună. Deşi nu se ştie ce au discutat în spatele uşilor închise, Barack Obama a spus că regina este „una dintre persoanele lui preferate”. Aceasta a fost a treia întâlnire dintre cele două cupluri, după cele din 2009 şi 2011.

Barack Obama a stârnit indignare în rândul britanicilor după ce, într-un editorial în „The Telegraph”, a recomandat Marii Britanii să rămână în Uniunea Europeană. În timpul conferinţei de presă cu premierul David Cameron, Obama a spus că alegerea ieşirii sau rămânerii în blocul comunitar le aparţine britanicilor, însă a lansat un avertisment.

Mai mult, preşedintele a adăugat că Marea Britanie e mult mai puternică în interiorul Uniunii Europene. Britanicii votează dacă rămân sau nu în blocul comunitar peste 2 luni.