Barack Obama îşi petrece sărbătorile de iarnă în Hawaii. Ascultă melodiile preferate de Crăciun ale liderului american

Preşedintele Barack Obama nu renunţă la sport nici în vacanţa de Crăciun. În Ajun, el a petrecut o bună parte din zi în sala de forţă a unei baze militare. Asta după ce, în urmă cu câteva zile, a făcut o drumeţie pe unul dintre cele mai grele trasee din Hawaii.

25 dec. 2015, 10:13

Barack Obama şi familia sa îşi petrec sărbătorile de iarnă în Hawaii, arhipelagul unde a copilărit.

În mesajul său de Crăciun, președintele american Barack Obama a vorbit despre spiritul care reunește oamenii – nu doar creștinii, ci americanii de toate credințele, potrivit Agerpres. „Astăzi, la fel ca milioanele de americani și de creștini din întreaga lume, familia noastră sărbătorește nașterea lui Iisus și valorile după care a trăit„, a declarat Obama, în mesajul său săptămânal de vineri.

Ca exemple, Obama a citat felul în care Iisus trata oamenii cu dragoste și compasiune și avea grijă de cei aflați la marginea societății: cei bolnavi, cei înfometați, cei sărmani și cei persecutați. „Acesta este spiritul care ne unește. La acest lucru se referă această sărbătoare: Să ne reunim ca o mare familie americană, să sărbătorim lucrurile bune și valorile la care ținem„, a spus președintele american.

Obama, aflat în vacanță în Hawaii, în Pacific, cu soția sa Michelle și cu cele două fiice ale cuplului prezidențial, a adăugat că americanii ar trebui să-i onoreze pe toți militarii care apără țara. Prima Doamnă s-a alăturat președintelui și le-a cerut americanilor să aducă un omagiu forțelor armate, făcându-și timp să ajute veterani de război sau familii ale militarilor.

Soții Obama și cele două fiice, Malia și Sasha, au închiriat o vilă pe malul oceanului, la Kailua, la o jumătate de oră distanță de capitala Honolulu, unde s-a născut Barack Obama. „(…) Mi-am petrecut toată noaptea împiedicându-i pe Bo și Sunny (cei doi câini ai familiei — n.r.) să se apropie de prăjiturile pe care le-am pregătit pentru Moș Crăciun”, a adăugat președintele american.

Liderul american a dezvaluit melodiile care ii inspira o stare de spirit festiv prin publicarea listei de cantece de Craciun, potrivit Mediafax. Alegerea sa de top este „O Tannenbaum”, un cantec german bazat pe muzica populara traditionala.

Prima Doamna, Michelle Obama, a contribuit la completarea listei, in topul preferintelor ei aflandu-se deja celebrul cantec al Mariei Carey „All I want for Christmas is you”. Child Destiny, The Jackson 5 si Stevie Wonder se numara printre preferatii cuplului prezidential in perioada sarbatorilor de iarna.

Versiunea lui Frank Sinatra si al sau „The First Noel” este prezenta pe lista, la fel cum este „Little Boy Drummer” cantat de Whitney Houston.

Lista cu melodiile de Craciun, preferate de presedintelui Obama:

O Tannenbaum – Vince Guaraldi Trio (from A Charlie Brown Christmas)
Let it Snow – Boyz II Men
All I Want for Christmas is You – Mariah Carey
Santa Claus is Coming To Town – The Jackson 5
8 Days of Christmas – Destiny’s Child
Someday at Christmas – Stevie Wonder
The Christmas Song – Nat King Cole
Silent Night – Ledisi
Do You Hear What I Hear – Yolanda Adams
Away in a Manger – Kenny Burrell
Santa Baby – Eartha Kitt
The First Noel – Frank Sinatra
Have Yourself a Merry Little Christmas – Luther Vandross
Little Drummer Boy – Whitney Houston

CITESTE SI: Cele mai frumoase melodii românesti de Crăciun