Barack Obama la ONU: Învingerea Statului Islamic necesită un nou preşedinte în Siria

Publicat: Marţi, 29 Septembrie 2015 20:17 // Actualizat: Marţi, 29 Septembrie 2015 20:17 // Sursa: romaniatv.net

Președintele american Barack Obama a declarat marți că victoria asupra grupării islamiste Statul Islamic (SI) în Siria necesită plecarea președintelui Bashar al-Assad.

'În Siria, învingerea SI necesită un nou președinte', a spus Obama în deschiderea summitului organizat în marja Adunării generale a ONU și consacrat luptei împotriva terorismului. 'Eforturile noastre militare nu sunt de ajuns', a spus Obama în fața liderilor a circa 100 de țări.

Insistând asupra necesității de a aborda direct condițiile 'care au permis SI să prindă rădăcini', liderul de la Casa Albă a vorbit despre război civil, conflicte religoase sau proasta guvernare. 'Acesta va fi un proces complex', a subliniat el, reafirmând, așa cum a făcut-o și luni de la tribuna ONU, că este gata să coopereze 'cu toate țările', inclusiv Rusia și Iranul. Viitorul lui Bashar al-Assad este principalul punct de dezacord între Moscova și Washington, potrivit Agerpres.

Rusia, care a susținut mereu regimul de la Damasc, estimează că nu este posibil să se renunțe la președintele Bashar al-Assad pentru a se lupta împotriva jihadiștilor. Pe de altă parte, SUA fac apel la o tranziție politică.

Citeşte şi Lavrov: Moscova şi Washingtonul vor continua discuţiile pentru găsirea unui compromis în privinţa Siriei

SUA conduc o coaliție militară formată din circa 60 de țări, din care fac parte Marea Britanie și statele arabe vecine Siriei. Aceasta a lansat într-o perioadă de peste un an peste 5.000 de lovituri aeriene asupra pozițiilor SI din Irak și Siria.

Reafirmând încă o dată că lupta împotriva SI va necesita timp, Obama a insistat asupra 'marii eficiențe' a jihadiștilor pe rețelele sociale, care le permite să recruteze în Orientul Mijlociu, dar și în țările occidentale.
'Vor exista succese și pași înapoi', a avertizat președintele american. 'Nu este o luptă convențională, este o campanie pe termen lung', a adăugat el. 'SI va pierde în cele din urmă pentru că nu au nimic de oferit în afară de suferință și moarte', a mai spus Barack Obama.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 sep 20:30
...că victoria asupra grupării islamiste Statul Islamic (SI) în Siria necesită plecarea președintelui Bashar al-Assad. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net

...
29 sep 20:22
...că victoria asupra grupării islamiste Statul Islamic (SI) în Siria necesită plecarea președintelui Bashar al-Assad. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H