Barack Obama s-a întâlnit cu părinţii JURNALISTULUI DECAPITAT de SI, Steven Sotloff

Președintele american Barack Obama s-a întâlnit, joi, în Florida cu familia jurnalistului americano-israelian Steven Sotloff, decapitat de gruparea Statul Islamic (SI) în septembrie 2014, a anunțat Casa Albă.

28 mai 2015, 18:42

Barack Obama, aflat la Miami într-o deplasare axată pe lupta împotriva schimbărilor climatice, s-a întâlnit cu părinții lui Steven Sotloff, Art și Shirley, precum și cu sora lui, Lauren.

Această întâlnire i-a permis președintelui ‘să înțeleagă mai bine munca jurnalistului Steven și pasiunea acestuia de a relata poveștile celor care suferă în întreaga lume, inclusiv în Siria’, a spus Bernadette Meehan, purtătoarea de cuvânt a Consiliului de Securitate Națională (NSC), informează Agerpres.

Președintele a salutat de asemenea activitatea familiei prin înființarea fundației ‘2Lives: Steven Joel Sotloff Memorial Foundation’, creată pentru a sprijini jurnaliștii aflați în zonele de conflict.

La sfârșitul lunii februarie, familia lui Steven Sotloff a afirmat că dorește să-l vadă pe ‘Jihadi John’, călăul său, adus în fața justiției. Bărbatul, care a devenit un simbol al cruzimii grupului SI și care poate fi văzut în mai multe înregistrări video cu decapitări ale ostaticilor occidentali, îmbrăcat mereu în negru, mascat și cu cuțitul în mână, ar fi, potrivit mai multor mass-media, Mohammed Emwazi, un informatician britanic în vârstă de 26 sau 27 de ani născut în Kuweit.