Barack Obama s-a PUPAT cu două asistente medicale care au tratat bolnavi de Ebola

Preşedintele american a avut un moment inedit de solidaritate cu două asistente medicale care au înrijit bolnavi de Ebola.

16 oct. 2014, 20:46
Barack Obama s-a PUPAT cu două asistente medicale care au tratat bolnavi de Ebola

Barack Obama a îmbrăţişat şi a sărutat fără frică două asistente medicale care au stat în mijlocul bolnavilor de Ebola şi i-au îngrijit pe acesştia.

Evenimentul inedit s–a produs chiar la Casa Albă, imediat după ce preşedintele SUA a anunţat că susţine măsurile efeiciente de limitare şi combatere a bolii. El a ţinut să precizeze de faţă cu toţi invitaţii, inclusiv ziariştii, că nu s-a temut nicio clipă că ar putea să se contamineze el însuşi cu virusul Ebola când le-a sărutat pe cele două asistente medicale.

„Este esenţial să învăţăm cum funcţionează măsurile de izolare a bolii”, a afirmat Obama, precizând că nu s-a temut că va lua Ebola nici când a vizitat, în septembrie, Spitalul universitar Emory din Atlanta, unde trei pacienţi americani veniţi din Africa infectaţi cu Ebola au fost trataţi cu succes.

Citeşte şi Obama avertizează că Ebola se poate răspândi la scară globală

„Am dat mâna, am îmbrăţişat şi am pupat, nu medici, ci două asistente de la Spitalul Emory, felicitându-le pentru munca plină de curaj pe care au depus-o. Ele au respectat măsurile de carantină, ştiau ce făceau, iar eu m-am simţit în perfectă siguranţă cu ele”, a afirmat Obama.

Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a cel puţin 4.493 de persoane dintre cele 8.997 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).